hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serdal Adalı Van'a okul yaptırıyor

    Serdal Adalı Vana okul yaptırıyor
    expand

    Eski Beşiktaş Kulübü yöneticilerinden Serdal Adalı, Van merkezde depremlerden dolayı ağır hasarlı olması nedeniyle yıkılması kararlaştırılan bir okulun yerine 24 derslikli bir lise yaptırmak üzere Van Valiliği ile protokol imzaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremlerin ardından ağır hasar gören okulların yeniden yapılması için başlatılan kampanyaya Adalı da katıldı.

    Şike soruşturması kapsamında 5 ay süren tutukluluk sürecinden sonra tahliye edilen ve ardından da Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Serdal Adalı, ailesi ve yöneticisi olduğu şirketin yöneticileriyle birlikte deprem bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.

    Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret eden Adalı ve beraberindekiler, depremde ağır hasar gören bir okulun yerine 24 derslik lise yaptırmak için Karaloğlu ile birlikte hazırlanan protokole imza koydu.

    Serdal Adalı ve ailesine gösterdikleri örnek davranışlarından dolayı teşekkür eden Vali Karaloğlu, kısa bir süre önce Ankara'da Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer başkanlığında 41 hayırseverle protokol imzaladıklarını bildirdi. 

    Protokollerin içeriğinde yeni derslikler, spor salonları, öğretmen evleri ve öğretmen lojmanlarının yer aldığını ifade eden Karaloğlu, şunları söyledi:

    "Depremde devre dışı kalan yaklaşık 750 dersliğimizin yüzde 40'ı bağışçılarımızla imzalanan protokollerle karşılanacaktır. Bugün ise Adalı Holding ve Serdar Adalı bey ile 24 derslikli bir lise için protokol imzalıyoruz. Sayın Adalı, yönetim kurulu üyelerine, ailesine şahsım ve Van halkı adına teşekkür ediyorum. Yapacağı okulu, Eylül 2012'de bize teslim edecektir. Atacağımız bu imzanın Türk milli eğitimine, Vanlı çocuklarımıza ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

    Van depreminde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyen Serdar Adalı ise aile olarak meydana gelen depremlerden sonraki yaraya bir parça merhem olmaktan gurur duyduklarını söyleyerek, "İnşallah yapacağımız okulda devletimize, milletimize faydalı insanlar yetişir" dedi.

    Konuşmaların ardından, yapılacak 24 derslikli okul için hazırlanan protokol, Vali Münir Karaloğlu ile Serdal Adalı tarafından imza altına alındı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow