hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBF prim haberlerini yalanladı

    TBF prim haberlerini yalanladı
    expand

    Türkiye Basketbol Federasyonu, Polonya'da düzenlenen Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olarak, olimpiyat elemelerine katılmaya hak kazanan A Milli Kadın Takımı'nın yardımcı antrenörleri, menajeri, malzemecisi ve masörünün verilen primden yararlanmadığına yönelik haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Federasyonun internet sitesinden, bugün bir gazetede "Kadın Erkek Farkı" bağlığıyla yayınlanan haberle ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "Söz konusu haberde 18 Haziran-3 Temmuz 2011 tarihleri arasında Polonya'da gerçekleştirilen Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olarak, olimpiyat elemelerine katılmaya hak kazanan ve tüm Türk halkının göğsünü kabartan A Milli Kadın Takımımızın yardımcı antrenörleri, menajeri, malzemecisi ve masörünün verilen primden yararlanmadığı iddia edilmektedir. Söz konusu haberde iddia edilenin aksine, Avrupa ikincisi olarak tüm Türkiye'yi sevince boğan ve kadın basketbolunda bir ilki yaşayan ve yaşatan A Milli Kadın Takımımızın tüm teknik ve idari kadrosuna, masörüne ve malzemecisine söz konusu primden ödeme yapılmıştır.

    Sadece oyunculara ve başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu'na prim ödemesi yapıldığı ifadeleri gerçeği yansıtmadığı gibi kamuoyunu da yanlış ve yanlı olarak bilgilendirmektedir. Federasyonumuz aleyhinde yapılan bu tip mesnetsiz haberlerin asıl maksadı da kamuoyu tarafından artık açıkça görülmektedir.

    Türk basketbolunun gelişmesi için yeni projeler üreten, birçok uluslararası önemli organizasyonu ülkemize kazandıran ve Türkiye'nin dünya basketbolunda sözü geçen bir ülke haline gelmesi için çalışan Türkiye Basketbol Federasyonu'nun, Kadın ve Erkek Milli Takımları arasında hiçbir şekilde ayrımcılık yapması söz konusu değildir. Unutulmamalıdır ki, bugüne kadar kazanılan başarılarda emeği olan herkes, imkanlar dahilinde bu emeklerinin karşılığını almış ve bundan sonra da alacaktır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow