hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Terzi: "Madalya ikinci planda"

    Terzi: Madalya ikinci planda
    expand

    Atletizm Federasyonu başkanı Mehmet Terzi, Avrupa Salon Şampiyonası'nda hedeflerinin finallerde mümkün olduğunca fazla sporcuyla boy göstermek olduğunu söyledi.

    Terzi, "şampiyonada final koşacak sporcu sayımızın fazla olacağına inanıyorum, madalya ikinci planda" dedi.

    Terzi, 4-6 Mart tarihleri arasında Paris'te düzenlenecek Avrupa Salon Şampiyonası'na katılacak Türk atletleri AA muhabirine değerlendiren Terzi, finalde koşacak atlet sayısının kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

    Şampiyonaya yedisi bayan olmak üzere toplam 12 atletin katılacağını hatırlatan Terzi, bayanlar 400 metrede yarışacak Pınar Saka'nın geçen ay ABD'de 52,99 Türkiye salon rekoru kırdığını ve milli atletin performansının iyi olduğunu ifade etti.

    Terzi, Saka ile aynı dalda mücadele edecek Meliz Redif'in de 53,04'lük derecesinin bulunduğunu, bunun da iyi bir derece olduğunu söyledi.

    Bayanlar 800 metrede yarışacak Yeliz Kurt'un geçen ay Slovakya'da 2:02,47'lik dereceyle Türkiye salon rekoru kırdığını anımsatan Terzi, Merve Aydın'ın da aynı yarışta dördüncülük elde ettiğini ifade etti. Terzi, "her iki sporcumuz da final yarışabilecek duruma geldi" dedi.

    Bayanlar 1500 metrede mücadele edecek Dudu Karakaya'nın, federasyonunu belirlediği 1500 metre barajını aştığını, ondan da serisini geçip, final koşmasını beklediklerini ifade eden Terzi, bayanlar 3000 metrede yarışacak Sultan Haydar'ın da iyi bir sezon geçirdiğini, yarı maraton koşup, Avrupa'nın en iyi ikinci derecesini yaptığını belirtti.

    Terzi, Haydar ile aynı dalda yarışacak Avrupa şampiyonu Almitu Bekele Degfa'nın ise bu sezon yarış koşamadığını, ancak antrenmanları iyi olduğu için yarışmak istediğini söyledi.

    Mehmet Terzi, erkekler 400 metrede Serdar Tamaç, 1500 metrede Kemal Koyuncu ve Mert Gırmalegese'den final beklediğini ifade etti.

    3000 metrede Halil Akkaş'ın Belçika'nın Gent kentinde 07:48,41'lik derece elde ettiğini ve Avrupa'da dördüncü sırada olduğunu söyleyen Terzi, ondan da iyi bir performans beklediklerini dile getirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow