hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Benitez: "Torres en az 80 milyon ederdi"

    Benitez: Torres en az 80 milyon ederdi
    expand

    İspanyol teknik direktör Rafael Benitez, eski kulübü Liverpool'un 58 milyon euroya Chelsea'ye sattığı Fernando Torres'in değerinin en az 80 milyon euro olduğunu söyledi.

    Benitez, BBC'ye yaptığı açıklamada, Liverpool'u çalıştırdığı dönemde Torres'in isminin yine transfer söylentilerine karıştığını ancak o zaman konuşulan rakamların çok daha yüksek olduğunu söyledi.

    Aralık ayında Inter Milan'dan gönderilen 50 yaşındaki İspanyol teknik adam, "geçtiğimiz yıl Torres'in satılması için 80 milyon euro civarındaki paralardan bahsediyorduk" dedi.

    Ara transferin son gününde Chelsea'nin 58 milyon euroya aldığı Torres'in eski formunda olmadığını kabul eden Benitez, "ama o hala çok iyi bir oyuncu. Liverpool'un aldığı para düşük değil ama daha yüksek olabilirdi" diye konuştu.

    Altı yıl çalıştırdığı Liverpool'dan geçtiğimiz sezon sonunda ayrılarak Inter'in başına geçen ancak Serie A şampiyonundaki macerası sadece altı ay süren Benitez, bir gün yeniden Liverpool'un başına geçme fikrine sıcak baktığını söyledi.

    Liverpool'u 2005'te Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna taşıyan Benitez, 2007 yılında Torres'i Atletico Madrid'den 23 milyon karşılığında transfer etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow