hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barça'dan "Şampiyonlar Ligi genişletilsin" önerisi

    Barçadan Şampiyonlar Ligi genişletilsin önerisi
    expand

    Barcelona'nın başkan yardımcısı Javier Faus, "gelecek 10 yılda ülke liglerindeki takım sayısının azaltılması ve Şampiyonlar Ligi'nin genişletilmesi iyi olurdu'' dedi.

    İspanyol devi Barcelona, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin genişletilmesini ve ülke liglerindeki takım sayısının azaltılmasını önerdi.

    Barcelona kulübü başkan yardımcısı Javier Faus, Barcelona'nın asla La Liga'da oynamaktan vazgeçmeyeceğini belirterek, "gelecek 10 yılda ülke liglerindeki takım sayısının azaltılması ve Şampiyonlar Ligi'nin genişletilmesi iyi olurdu" dedi.

    Katalan ekibinin ekonomik işler sorumlusu Faus, La Liga'da 20 olan takım sayısının 18 ya da 16'ya indirilebileceğini belirtti.

    Faus, Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda 32 olan takım sayısının artırılmasının kulüplere daha fazla stadyum ve televizyon geliri getireceğini ve kulüplerin UEFA'nın yeni kurallarına uymasının kolaylaşacağını kaydetti. Yeni UEFA kurallarına göre, kulüplerin kazandıklarından fazla harcamamaları gerekiyor.

    Barcelona, Deloitte şirketinin yaptığı en çok gelir elde eden kulüpler listesinde ikinci sırada yer alıyor. Kulübün yeni UEFA kurallarına uyum sağlamakta zorlanmayacağını belirten Faus, yine de Barcelona, Real Madrid, Manchester City ve Chelsea gibi takımların kadrolarında sınırlama yapmak zorunda kalacaklarını ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow