hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kupa aslansız kaldı

    Kupa aslansız kaldı
    expand

    Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile Gaziantepspor arasında oynanan çeyrek final rövanş maçı 0-0 berabere tamamlandı. Deplasmanda yapılan ilk maçı 3-2 kaybeden sarı-kırmızılı takım çeyrek finalde kupaya veda ederken Gaziantepspor yarı finale yükseldi.

    İlk yarı

    7. dakikasada Culio'nun soldan yaptığı ortada ceza sahasında iyi yükselen Kazım'ın kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

    12. dakikada Murat'ın ceza sahası hemen önünden sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Zapata'nın müdahalesiyle kornere çıktı.

    18. dakikada Sosa'nın ceza sahası dışından şert şutunda, top yandan auta gitti.

    22. dakikada Galatasaray, önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Neill'in ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Baros'un ceza sahasına girerek, karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta top kaleci Karcemarskas'tan döndü. Baros, dönen topu rövaşata ile tamamlamak isterken Karcemarskas bu kez meşin yuvarlağa sahip oldu.

    35. dakikada Ayhan'ın pasıyla bir anda gol pozisyonuna giren Baros'un ceza sahasında yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, son anda araya giren Dany'e çarparak, kornere gitti.

    40. dakikada Culio'nun sağdan kullandığı korner atışında ceza sahasında Servet'in yakın mesafeden vuruşunda, kaleci Karcemarskas son anda meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı.

    Kalan dakikalarda önemli pozisyon olmadı ve ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

    İkinci yarı

    50. dakikada soldan çalımlarla ceza yayı içine giren Popov'un şutunda top üstten farklı şekilde auta gitti.

    66. dakikada Culio'nun kulandığı serbest vuruşta, savunmadan dönen top penaltı noktasında bulunan Kazım'a geldi. Bu futbolcunun sert vuruşunda meşin
    yuvarlak tekrar savunmadan döndü.

    72. dakikada Stancu'un sağ çaprazda ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Karcemarskas, son anda köşeden topu kornere çeldi.

    78. dakikada Wagner'in ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

    90 1. dakikada Yekta'nın soldan kullandığı serbest atışta, ceza sahasında geriden gelen Servet'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak, auta
    gitti.

    Karşılaşma 0-0 berabere tamamlanırken, sahasındaki ilk maçı 3-2 kazanan Gaziantepspor, yarı finale yükseldi.

    Maçtan notlar

    Galatasaray'ın, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Gaziantepspor ile oynadığı karşılaşmaya sarı-kırmızılı taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

    Oldukça soğuk havada oynanan karşılaşmada 52 bin kişilik Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nda boşluklar göze çarptı.

    Taraftarların, takımlarının gelecek sezon Avrupa kupalarına katılabilmek için büyük önem taşıyan kupa maçına yeterli ilgiyi göstermemesi dikkati çekti. Az sayıda Gaziantepsporlu taraftar da kendilerine ayrılan yerden takımlarını destekledi

    Galatasaraylı taraftarlar, maç öncesinde ısınan futbolculardan Gaziantepspor karşısında mutlak galibiyet istediler. Sarı-kırmızılı taraftarlar, ısınan futbolculara yönelik "Bu maçı almadan Florya'ya gelmeyin" diye bağırdılar.

    Taraftarlar, maçın başlamasıyla birlikte ise takımlarını büyük bir coşkuyla desteklediler.

    Bu arada, locaların olduğu bölümde ise "En kötü gün bugünse şimdi daha yüksek sesle: GALATASARAY" pankartı dikkati çekti.

    Galatasaray'da kaptan Ayhan, 5 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

    Tecrübeli oyuncu, kırmızı kart gördüğü Bursaspor maçının ardından 4 maçlık kart cezaları nedeniyle, Gaziantepspor ile oynanan kupa maçı ile Eskişehirspor, Gaziantepspor ve Bucaspor ile yapılan lig maçlarında forma giyememişti. Ayhan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile geçen hafta oynanan lig maçında da forma şansı bulamamıştı. Tecrübeli oyuncu, bu maçla 32 gün sonra formasına kavuşmuş oldu.

    Galatasaray'da dün takımla birlikte çalışmalara başlayan Arda, maç kadrosunda yer almadı. Teknik direktör Hagi, Neill'e orta sahada görev verirken, stoperde Servet'in yanında Cana'yı oynattı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow