hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hiddink: "Servet'i kadroya almayayım mı?"

    Hiddink: Serveti kadroya almayayım mı
    expand

    A milli takım teknik direktörü Guus Hiddink, kendileri için büyük önem taşıyan Euro 2012 elemelerindeki Avusturya maçını kazanacaklarına inandığını söyledi. Hiddink, tek bir maçı dikkate alarak kadroya oyuncu çağırmasının söz konusu olmadığını belirtti.

    Hiddink, gelecek salı günü Avusturya ile oynayacakları Euro 2012 elemeleri A Grubu maçı öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.

    Elemelerdeki her maçın çok önemli olduğunun altını çizen Hiddink, "eğer bu maçı kazanarsak her şey bizim elimizde olacak, bu da istediğimiz bir şey. Diğer takımların alacakları skorlara bağlı olmak hiç hoşlanmadığım bir durumdur. O yüzden sürücü koltuğunda bizim olmamız lazım" dedi.

    Milli takıma zorlu maçlardan, farklı şartlardan ve değişik ruh halleri içinde gelen oyuncuları birarada keyifli gördüğü için mutlu olduğunu belirten Hollandalı teknik adam, "Avusturya'ya iyi hazırlanacağız ve umarım salı günü iyi bir sonuç alarak güzel bir kutlama yapacağız" diye konuştu.

    Avusturya'nın deneyimli oyunculardan oluşan ve yenilmesi zor bir takım olduğuna dikkat çeken Hiddink, "ama biz kendimize güveniyoruz, istediklerimizi sahaya yanısıtırsak kazanabiliriz" dedi.

    "Değişim sürecini hızlandırmam gerekiyordu"

    Teknik direktör olarak belli bir strateji çerçevesinde hareket etmek zorunda olduğunu belirten Hiddink, Azerbaycan yenilgisinin ardından takımdaki değişim sürecini hızlandıdığını söyledi.

    Yeni isimlere şans verdiği Hollanda ve Güney Kore ile oynadıkları özel maçlarda genel olarak olumlu bir görüntü verdiklerini söyleyen deneyimli teknik adam, "önemli olan gençlerin takım konseptine uyup uymadığını görmekti. Zamanımız kısıtlı olduğundan bazı şeyleri idmanlarda değiştirmeye çalışıyoruz. Antrenmandaki gelişimi Avusturya'yı yenip sahada da görürsek iyi olacak" dedi.

    "Gerçeklerle yüzleşmek gerek"

    Spor Toto Süper Lig ekiplerinin Avrupa'da aldığı sonuçların, Türk futbolunun yerini açıkça gösterdiğine dikkat çeken Hiddink, "dünyanın zirvesinde olduğumuzu iddia edebilirsiniz ama gerçek durum farklı. Gerçeklerle yüzleşmek gerek" dedi.

    Her şeye rağmen milli takımın ve Türk futbolunun geleceği için kesinlikle kötümser olmadığını belirten Hiddink, "yapılması gereken kulüplerin ve teknik direktörlerin genç yetenekleri bularak onları iyi şekikde eğitmesi. 2013 U20 Dünya Kupası'nın Türkiye'de yapılacak olması bir şans" ifadelerini kullandı.

    Oyuncu seçimi

    Guus Hiddink, ligin üst sıralarında yer alan ekiplerden az oyuncu aldığı veya hiç almadığı şeklindeki eleştirilere de cevap verdi.

    Hiddink, "stratejime uygun oyuncu seçiyorum. Sadece bir maça bakıp oyuncu çağırmam sağlıklı olmaz. Kadro seçiminde istikrarlı ve dengeli olmamız ve lazım" dedi.

    "Galatasaray 87'nci dakikada Fenerbahçe'den gol yedi diye Servet'i milli takıma almayayım mı?" diyen Hiddink, Gaziantespor'un 19 yaşındaki golcüsü Cenk Tosun'u kadroya aldığını hatırlattı.

    Deneyimli çalıştırıcı, iddia edildiği gibi sol bek, savunmanı ortası ve hücum hattında yetenekli oyuncu sıkıntısı olmadığını dile getirerek, "bazı pozisyonlarda fazla seçenek olduğu için zorlanıyoruz. Ama bazı pozisyonlarda daha fazla seçeneğim olmasını isterdim. Her şeye rağmen elimdeki oyunculardan memnunum ve hepsinin arkasındayım" dedi.

    "Emre'yi sakat olduğu için çağırmadım"

    Guus Hiddink, Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nu sakat olduğu için aday kadroya almadığını açıkladı.

    "Medyada Emre'yi bir daha kadroya almayacağınızı söylediğiniz yazıldı. Emre Belözoğlu sakat olmasaydı milli takımda olacak mıydı" şeklindeki soruya Hiddink, "medyayı gerçekten ciddiye alıyorum. Ama, kim benim ağzımdan 'Emre'yi kadroya almayacağım' diye yazdıysa onu almamalıyız. Emre sakat, o yüzden kadroda yok" cevabını verdi.

    Emre'nin son maçta öfke kontrolünde bazı hataları olduğunu kaydeden Hiddink şunları söyledi:

    "Kendisini çok seviyor ve ona saygı duyuyorum. Oyuncularımı hem seviyor hem de eleştiriyorum. Güney Kore maçında yaptığının aptalca olduğunu kendisi de kabul etmişti. Maçtan önce hakeme saygılı olmamız gerektiğini, duygu kontrolünden konuşmuştuk. Kırmızı kart gördüğünüzde takımı bir kişi eksik bırakıyorsanız, bu uluslararası futbolda bir dezavantaj. Futbolcu öfkesini kontrol edemediğinde oyundan kopuyor, takımdaki görevini unutuyor. Emre sakat olduğu için aramızda yok. Onu rahat bıraktık. Oğlu oldu, kendisini tebrik ediyorum."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow