hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cenk'in hedefi Şükür gibi olmak

    Cenkin hedefi Şükür gibi olmak
    expand

    Gaziantepspor'un golcüsü Cenk Tosun, Galatasaray ve milli takımın eski yıldızı Hakan Şükür gibi bir kariyeri olmasını istediğini söyledi.

    UEFA'ya konuşan Cenk, Hiddink'in kendisini gelecekte takımında görmek istediği yönündeki düşüncesini ilettiğini, bunun da Almanya ile arasında tercih yaparken aldığı karara büyük etkisinin olduğunu belirtti.

    Almanya'da 15 ve 21 yaş altı milli takımlarının formasını giydiğini hatırlatan Cenk, "benim için planları vardı. En sonunda Türkiye'yi seçeceğimi her zaman söyledim. Bunu, 21 yaş altı milli takımındaki hocama da söyledim. Büyük hayal kırıklığına uğradı, ancak herkes kararımı anlayışla karşıladı" dedi.

    Milli takımda çok kaliteli forvet oyuncularının bulunduğunu, ancak buna rağmen gol bölgesinde sorun yaşadıklarını belirten Cenk, Gaziantepspor'daki performansını milli takıma da yansıtmak istediğini ve bu formayı en az 10 yıl terletme arzusunda olduğunu bildirdi.

    Hakan Şükür'ünküne benzer bir kariyere sahip olmanın kendisini çok mutlu edeceğini de ifade eden Cenk Tosun, Şükür'ün oynadığı dönemde mükemmel bir futbolcu olduğunu vurguladı.

    Beklentiler nedeniyle kendisini baskı altında hissetmediğini, kendisine güveninin tam olduğunu belirten genç forvet, Avrupa Şampiyonası konusunda gerçekçi olmaları ve grupta ikincilik için mücadele etmeleri gerektiğini kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow