hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlam: "Kadıköy'de yine kazanabiliriz"

    Sağlam: Kadıköyde yine kazanabiliriz
    expand

    Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe deplasmanında alınacak üç puanın, şampiyonluk yarışında olmaları açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Sağlam, "onları geçen sezon Kadıköy'de yendik, bu sezon da yenebiliriz" dedi.

    Sağlam, futbolcular İsmail Haktan Odabaşı ve İbrahim Öztürk ile Bursaspor'un sponsorlarından bir alışveriş merkezinde düzenlenen imza gününe katıldı.

    Pazar günü deplasmanda karşılaşacakları Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında favori takımlardan biri olduğunu vurgulayan Sağlam, Kadıköy'de üç puan almak için oyuncularının gerekli özveriyi üstleneceğine inandığını söyledi:

    "Fenerbahçe, konumu ve özellikle son haftalarda aldığı galibiyet serisiyle moral ve motivasyonu üst düzeye olan bir takım. Bizim için kolay bir maç olmayacak. Fenerbahçe ile deplasmanda oynamak kolay bir iş değil.

    "Bizim açımızdan şampiyonluk yarışında olmak adına önemli bir fırsat. Alacağımız üç puan bizi şampiyonluk yarışında tutacak, gelecek haftalar için hem camianın hem de takımın moral motivasyonunu üst seviyeye çıkaracak.

    "Fenerbahçe deplasmanında üç puan almak kolay olmayacak, ama biz bunu geçen sezon da yapmıştık. 2-0 geriden gelip maçı 3-2 kazanmamız, bizim bu işi yapabileceğimizi gösteriyor. Geçen sezon yaptıysak bu sezon da yapabiliriz."

    Sağlam, Mustafa Keçeli ve Ömer Erdoğan'ın sarı kart cezaları nedeniyle Fenerbahçe maçında forma giyemeyeceğini, Vederson'un da sakatlığı geçmesine karşın fizik olarak yeterli düzeyde olmadığını belirtti.

    Maçın çok zevkli ve kaliteli olacağına inandığını dile getiren Sağlam, "çünkü iki takım da kazanmak için oynayacak. Birer puan iki takım için de anlam taşımıyor. Kazanmaya yönelik, seyir zevki yüksek bir maç olacağı yönünde bir beklentim var" dedi.

    "Yapacak çok işimiz var"

    Sağlam, bir gazetecinin "sözleşmeniz iki yıl daha uzatıldı. Bu konuda ne söylemek istersiniz?" sorusu üzerine, Bursaspor ile daha uzun yıllar çalışmak istediğini defalarca söylediğini anımsattı:

    "Başka takımlarla görüştüğüm haberleri çıktı. Buradan ayrılacağım özellikle son günlerde yoğun bir şekilde gündeme taşındı. Ancak, şunu hatırlatmak istiyorum; 2 Ocak 2009, ben Bursaspor'a imzayı attıktan sonra, 'iki maç kaybederse küme düşme tehlikesi yaşar' denilen takım, sezon sonunda Fenerbahçe ve Galatasaray ile birlikte UEFA Kupası'na katılma yarışı içinde oldu ve bu yarışı kıl payı kaybetti.

    "İkinci sene, 'çıkış devam etmez, suni çıkış bunlar' dediler, büyük sıkıntı yaşadığımız sezonda futbolcularımızın özverisi, şehrin tek yürek olması tarihi bir başarıyı ortaya çıkardı. Şampiyonluğu 26 yıl sonra İstanbul dışına çıkardık. Ondan sonra yine spekülasyonlar çıkarıldı. 'Seneye düşüş yaşarlar, devamlılık olmaz' denirken bu sezon da şampiyonluk yarışında olduk.

    "Bursaspor'u daha büyük hedeflere taşımak, Bursaspor'u Avrupa kulübü yapma adına başladığımız işi yarım bırakmak istemedik. Bursaspor'da yapacak daha çok işimiz olduğunu düşünerek sözleşmeyi uzattık. Bana göre, 2 Ocak 2009, 16 Mayıs 2010 tarihleri kadar bugün de çok önemli."

    "Bursaspor hep ilk beş içinde olmalı"

    Sağlam, "bir açıklamanızda 'bundan sonra bir Anadolu takımı şampiyon olamaz' demiştiniz. Bu konuyu açar mısınız?" sorusuna, "olamaz demedim, çok zor dedim. Ama biz zoru başarmayı seviyoruz. Hakikaten bundan sonra bir Anadolu takımın şampiyon olması, çok daha zor. Bunun için çok farklı çalışmalar yapılmalı. Ancak Bursaspor adına şunu söylemeliyim; Bursaspor bundan böyle hep ilk 4-5 takım içinde olmalı" yanıtını verdi.

    Sağlam, önümüzdeki sezonun planlamasını yapmaya başladıklarını ancak şu an ligde kalan sekiz maçı düşündüklerini belirterek, "takımın ve oyuncuların motivasyonunu bozmama adına bu çalışmayı dikkatli yapmalıyız" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow