hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meslektaşları Gareth Bale'i seçti

    Meslektaşları Gareth Balei seçti
    expand

    Tottenham Hotspur'un genç yıldızı Gareth Bale, İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından yılın oyuncusu seçildi.

    Şampiyonlar Ligi grup mücadelesinde Inter'e üç gol atarak dikkatleri çeken Bale, Arsenal'den Samir Nasri ve Manchester City'den Carlos Tevez'i geçerek yılın oyuncusu seçildi.

    Ian Rush, Mark Hughes ve Ryan Giggs'ten sonra İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından yılın oyuncusu unvanına layın bulunan dördüncü Galli olan Bale, "bu benim için çok büyük bir onur. Özellikle meslektaşlarımın beni seçmesi bu ödülü daha da anlamlı kılıyor" dedi.

    21 yaşındaki sol kanat oyuncusu bu sezon Tottenham formasıyla 11 gol kaydetti.

    Defansın solunda da görev yapabilen Bale, bitime beş hafta kala Premier League'de beşinci sırada yer alan ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen Tottenham'ın başarısında büyük rol oynadı.

    Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho'nun övgüyle bahsettiği Bale, Avrupa'nın dev kulüplerinin transfer listesinde ilk sırada.

    İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği, Arsenal'in 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Jack Wilshere'ı da yılın en iyi genç futbolcusu ödülüne layık gördü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow