hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manchester United 2-0'dan maçı çevirdi

    Manchester United 2-0dan maçı çevirdi
    expand

    İngiltere'de Süper Kupa niteliğindeki Community Shield'de gülen taraf, Manchester City'yi 3-2 yenen Manchester United oldu.

    Wembley Stadı'ndaki Community Shield maçında, lig şampiyonu Manchester United ile kupa şampiyonu Manchester City karşılaştı.

    Manchester City, yüksek tempolu geçen maçın ilk yarısını Joleon Lescott (Dk. 38) ve Edin Dzeko (Dk. 45 1) golleriyle 2-0 önde kapattı. Manchester United 52. dakikada Chris Smalling'in golüyle durumu 2-1'e getirdi. 58. dakikada rakip yarı sahada çok iyi paslaşan Manchester United, verkaçlarla ceza sahasına giren Nani'nin attığı golle 2-2 beraberliği sağladı.

    Karşılaşmanın 90+4. dakikasında Manchester City kaptanı Vincent Kompany, orta sahada büyük bir hata yaptı. Baskı yaparak Kompany'den topu kapan ve Manchester City kalecisi Joe Hart ile karşı karşıya kalan Nani, Hart'ı da geçerek topu ağlara gönderdi ve takımını 3-2 öne geçirdi. Maç, Manchester United'ın 3-2 galibiyetiyle sonuçlandı.

    Kupayı 19. kez kazanan Manchester United, geçen sezon da finalde Chelsea'yi 3-1 yenerek kupayı müzesine götürmüştü. Manchester City, kupayı 3 kez kazandı.

    İki takım, bu kupada son olarak 1956'da karşı karşıya gelmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow