hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe'nin eski yöneticileri ifade verdi

    Fenerbahçenin eski yöneticileri ifade verdi
    expand

    Fenerbahçe Kulübü eski yöneticileri Hakan Bilal Kutlualp ve Işık Eyigüngör, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında ifade vermek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine gelen Kutlualp, gazetecilerin soruları üzerine, soruşturma kapsamında emniyetten aranarak bilgisine başvurulmak üzere çağrıldığını söyledi.

    Seyahatini yarıda keserek emniyete geldiğini anlatan Kutlualp, bir gazetecinin ''Müşteki sıfatıyla mı geliyorsunuz?'' sorusuna ''Hayır, öyle bir şey yok. Sadece sorular yöneltecekler. Biz de bildiklerimizi anlatacağız ne fazla ne eksik'' şeklinde yanıt verdi.

    ''Süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?'' diye sorulan Kutluap, herkesin şaşkın ve üzgün olduğunu, netice itibarıyla hukuk devletinde yaşadıklarını, bir yanlışlık olması durumunda bunun ortaya çıkacağını belirtti.

    Kutluap, ''Kimsenin yargıdan, emniyetten bir şey gizlemesine ihtiyaç yok. Herkes bildiğini gelip anlatacak. Adalet sonunda yerini bulacaktır diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

    Hakan Bilal Kutlualp, soruları yanıtladıktan sonra ifade vermek üzere İstanbul Organize Suçlarla Şube Müdürlüğünün bulunduğu binaya girdi.

    Ne sordular?

    Fenerbahçe eski asbaşkanı Hakan Bilal Kutlualp, emniyette verdiği ifadenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kutlualp, 3 buçuk saat ifade verdiğini belirterek "Herskes şunu bilsinki emniyet artık daha akıllı. Konularına vakıflar. Çok çağdaşlar hayran kaldım" dedi.

    Kutlualp,Fenerbahçenin mali genel kuruluyla ilgili sorular da sorulduğunu ifade etti.

    Kutlualp, bu süreçte kendisinin eleştirileri de olduğunu hatırlattı. Kutlualp, "Fenerbahçe'nin mali genel kuruluyla ilgili mali durumuyla ilgili yaptığımız bazı eleştiriler vardı. Onlarla ilgili sorular soruldu Bu sürecin bir parçasıymış bu sorular. Fenerbahçe platformunun diğer üyeleri de ifade vermeye gelecekler. Konuların çoğu bilindik konular. Yeni bir şey yok. 3 buçuk saat burada kaldım. Hakikaten burada ön yargılı insan yok. Futbol dünyasını iyi takip etmişler. Nokta sorular soruyorlar. Soruları soruyorlar cevap veriyorum bu cevaplardan yeni sorular soruyorlar. Bu konunun daha fazla uzayacağını sanmıyorum. Federasyon biran evvel karar verecek. Kulüplerle şahısları ayıralım. Şahıslar aklanınca geri gelirler. Suçları varsa cezalarını çekerler" diye konuştu.

    Kutlualp, "Mali genel kurulda muhaliflerin sindirildiği iddilarıyla ilgili" sorulara "Onlarla ilgili sorularda soruldu. Bildiklerimiz anlattık. Herşeyi açamayız. Duruşmayada saygı göstermeliyiz. Bu konu da sorular soruldu. Aklınıza gelebilecek her türlüsü soruldu. Doğru ne biliyorsak söyledik. Yanlış anlamaya neden olacak kısım varsa onu da düzeltti. Kimsenin hakkını yememeye çalıştık. Kulüpteki muhalefetle ilgili sorular soruldu. İşi magazine taşımıyoruz. Her türlü sorulara yanıt verdik. İnşallah Fenerbahçe’nin sonu hayırlı olur. Federasyonun iyi niyetine de inanıyorum. Federasyon kılı kırk yarıyor. Sadece bizi düşürme diye bağırmak bu sürece destek vermek değildir.Buradaki maddeleri yorumlamak lazım. Gerekirse kulüqlerle şahısları ayıralım. Hangi maçta şike var ben bilmiyorum. Teşebbüse müteşebbis varsa yargı gereğini yapar. 25 milyon Fenerbahçe taraftarının, futbolcuların ne günahı var bu süreçte. Hepimiz aynı gemideyiz. Çürük varsa gemiden atsınlar. Gemiyi batırmasınlar. Hepimiz kardeşiz. Bu bir milat olsun" şeklinde konuştu.

    Eyigüngör de ifade verdi

    Fenerbahçeli eski yönetici Işık Eyigüngör, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında "tanık" sıfatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğünde ifade verdi.

    Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ne gelen Eyigüngör'ün ifadesi, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde alındı.

    Eyigüngör, emniyetten ayrılışı sırasında basın mensuplarının soruları üzerine, "Emniyet mensupları tanık olarak ifademe başvurdu. Tanık olarak çağırdılar, tanık olarak soru sordular. Emniyet mensuplarına teşekkür ederiz" dedi.

    Diğer ifade verenler

    Futbolda şike soruşturması kapsamında bugün ifade verenlerin sayısı 6'ya çıktı. Bu kişiler arasında Aziz Yıldırım'ın sekreteri Nurgün Olfun da bulunuyor.

    Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in talimatı doğrultusunda bu sabah erken saatlerden itibaren şike soruşturmasında adı geçen kişiler ifade vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelmeye başladı.

    İlk olarak Fenerbahçe Kulübü eski asbaşkanı Hakan Bilal Kutlualp ve eski yöneticilerden Işık Eyigüngör geldi. Daha sonra sırayla Fenerbahçe Kongre üyesi Aram Markaroğlu, Sabah gazetesi spor muhabiri Deniz Derinsu, Fenerbahçeli eski yönetici Rahmi Eyüboğlu ve Aziz Yıldırım'ın sekreteri Nurgün Olfun geldi.

    Bu kişiler, emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından ayrıldı. İfade vereceklerin sayısının artacağı belirtildi.

    Fenerbahçe'den TFF'ye ziyaret

    Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir ile asbaşkan Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticileriyle görüştü.

    İstinye'deki TFF'nin merkez binasına gelen Özdemir ve Koç, yaklaşık 1 saat yöneticilerle görüştükten sonra buradan ayrıldılar.

    Sarı-lacivertli yöneticiler, İstinye'den ayrılarken, basın mensuplarına herhangi bir açıklamada bulunmadı.

    Öte yandan, Spor Toto Süper Lig kulüplerden Medical Park Antalyaspor'un başkanı Hasan Akıncıoğlu da federasyona ziyarette bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow