hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    River Plate ikinci lige galibiyetle başladı

    River Plate ikinci lige galibiyetle başladı
    expand

    Arjantin'in köklü ekiplerinden River Plate, ikinci ligdeki ilk maçından galibiyetle ayrıldı. "Milyonerler" Chacarita Juniors'u 1-0 mağlup etti.

    River Plate, Nestor Kirchner 2011 Clausura Ligi'ni 9. sırada bitirmesine rağmen, son üç senenin ortalamasının alındığı puan sistemi yüzünden Belgrano ile Play-off maçlarına kalmış ve ikinci lige düşmekten kurtulamamıştı. River'in ikinci lige düşmesinin ardından taraftar Buenos Aires sokaklarını savaş alanına çevirmiş, El Monumental stadını kullanılamaz hale getirmişti.

    Maç sonrası River Plate, en az 20 maç saha kapatma ve ikinci lige eksik puanla başlama talebiyle Arjantin Futbol Federasyonu (AFA) disiplin kuruluna sevk edildi.

    Tüm ülke River gibi dünyanın en iyi takımlarından birisinin ikinci lige düşme şokunu yaşarken, Arjantin Futbol Federasyonu basının"River'i kurtarma operasyonu" adını verdiği girişimi başlattı ama gelen tepkiler üzerine geri çekti. River Plate her şeye rağmen yine de süreçten karlı çıktı. AFA Chacarita maçından bir hafta önce River Plate'in puanlarını silmekten vazgeçti, üç gün önce de açılış maçının Monumental'de oynanmasına izin verdi.

    Milyonerler mezar kazıcılarına karşı

    Arjantin'in en büyük stadı Monumental'de oynanan tarihi maçta "milyonerler" rakipleri "mezar kazıcıları"nı 1-0 yendi. River Plate'in efsane oyuncusu Almeyda'nın teknik direktör koltuğunda olduğu maçın ilk 6. dakikasında Uruguaylı oyuncu Juan Manuel Diaz'ın Chacarita Juniors kalesine attığı gol, River'in ikinci ligde attığı ilk gol olarak tarihe geçti.

    Maç boyunca Monumental'i dolduran onbinlerce River Plate taraftarı yağan yağmura aldırmadan ekiplerini desteklemeye devam etti. Ancak maçın ilk yarısında üstün oynayan River Plate, ikinci yarıda tempoyu oldukça düşürdü. Maçın son yirmi dakikasında Chacarita hücumlarını zor bela atlatan River Plate, özellikle "Chori" Dominguez'in gayretleriyle ikinci ligdeki ilk maçından 1-0 galip ayrıldı.

    Maç sonu değerlendirmelerde bulunan teknik direktör Matias Almeyda ilk sınavından alnının akıyla çıkmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Çok iyi bir denge yakaladık. Tüm ekibin uyum içindeki oyunu beni çok memnun etti. İnanıyorum ki River bugün ortaya koyduğu oyunla yeniden her zaman sahip olduğu kimliğine geri döndü" yorumunu yaptı.

    Bocalı taraftarlar böyle dalga geçti...

    La Bombonera'da oynanan maçta Boca Juniorslı taraftarlar ezeli rakiplerinin küme düşmesini kutlamaya devam ettiler. Bocalı taraftarlar, birinci lige çıkan Union de Santa Fe karşısında pankartları ve şarkılarıyla maç boyunca River Plate'i alaya aldılar. Boca'nın 12. oyuncusu kabul edilen taraftar grubu "La 12"nin dilinden 90 dakika boyunca "oley oley oley, korkak tavuklarla bir daha oynamayız" şarkısı düşmedi.

    Boca Juniors'un 4-0 yendiği maçın başladığı ilk dakikalarda taraftarlar ayrıca "Merhum River'in anısına bir dakikalık saygı duruşunda" bulundular.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow