hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Roma yeni sahibine devredildi

    Roma yeni sahibine devredildi
    expand

    İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından AS Roma'nın, ABD'li işadamı Thomas Di Benedetto'ya devri gerçekleşti.

    Yapılan anlaşmaya göre, Bostonlu işadamı Di Benedetto'nun 4 kişilik grubu ve İtalyan UniCredit Bankası'nın oluşturduğu ortaklık, kulübün yüzde 67'lik hissesini satın aldı. İtalyan bankası ve Amerikalı işadamlarının oluşturduğu ortaklıkta, ağırlığın yüzde 60 ile Amerikalılar'dan yana olması, AS Roma'nın yeni sahibinin de Di Benedetto olduğunu tescilledi.

    Anlaşmanın ardından bir açıklama yapan UniCredit Bankası'nın avukatı Roberto Capelli, "Yapılması gereken her şeyi sonuçlandırdık. Gerekli ödemeler yapıldı ve adil bir şekilde dağıtıldı. Bu operasyon zor bir doğum gibi 9 ay sürdü. Ancak sonunda amacımıza ulaştık" dedi.

    Capelli, banka olarak bugüne kadar bekleme nedenlerini de kulübü ileriye götürecek, iyi bir teklife 'evet' demek olduğunu sözlerine ekledi.

    Başkent takımı, satışın tamamlanmasıyla İtalya Serie A'da, sahibi yabancı olan ilk kulüp unvanını da kazandı.

    İtalya'ya ayak bastığı günden bu yana basının yoğun ilgisiyle karşılanan Di Benedetto, aynı zamanda Amerikan Beyzbol Ligi (MLB) takımlarından Boston Red Sox ile İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'un da sahibi olan New England Sports şirketinin ortaklarından.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow