hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niang Musasol'a kefil

    Niang Musasola kefil
    expand

    Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Niang, transferde adı geçen Musasol'un gelmesi durumunda takıma faydalı olacağını kaydetti.

    Niang antrenman sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Almanya kampındaki çalışmaları değerlendirdi.

    Niang futbolda şike iddialarıyla ilgili süreçte hiç bir olumsuz düşünceye bir an olsun bile kapılmadığını belirterek, "Ben yaşanan süreçte tatildeydim. Süreçten çok fazla bilgi sahibi olamadım. Türkiye'ye döndüğümde biraz olaylara vakıf olabildim. Hem kendimden hem de kulübümüzden dolayı son derece güvenliydim.
    Hiç kuşku duymadım. Ortaya koyduğumuz mücadeleyi biz biliyoruz. Saha içinde neler çektiğimizi bizler biliyoruz. Şampiyonluğu ve şampiyonlar ligine katılmayı sonuna kadar hak ettiğimizi biliyorduk. Şampiyonluk ile ilgili hiçbir tereddüt yaşamadım" dedi.

    Kamp başında yapılan antrenmanda kaybettiği küpelerinin manevi değeri olmadığını ifade eden Niang sadece değer verdiği eşyalarından olduğunu bildirdi.

    Basın toplantısında Almanya kampını değerlendiren Niang kampta her şeyin çok iyi gittiğini belirterek, "İki hazırlık maçımız daha var. Antrenmanların temposu yüksek, kondisyon açısında iyi bir seviyeye geldik. Burada çok güzel karşılandık. Her şey olumlu bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.

    "Musasol gelir mi gelmez mi bilinmez"

    Niang, Fenerbahçe;den ayrılan bazı oyuncuların olmamasının ve transfer ihtiyacının değerlendirilmesinin istenmesi üzerine, "Takımıza yapılacak takviye ile ilgili kararı ve ihtiyacı belirleyecek kişi Aykut Kocamandır. O bu konuda daha fazla bilgilidir. Musasol yakın arkadaşım sevdiğim bir insan. Milli takımda beraber oynuyoruz. Gelir mi gelmez mi bilemem. Futbolcuların kendi tercihleri. Bu sezon çok zorlu bir lig ve şampiyonlar ligi süreci yaşanacak. Bu zorlu süreçte şahsi düşüncem silahlarımızın artması artı bir silahımızın olması takıma yararlı olacaktır" yanıtını verdi.

    Şampiyonlar Ligi

    Şampiyonlar ligi deneyimi yüksek olan bir oyuncu olduğunu vurgulayan Niang, şampiyonla liginde nasıl futbol oynandığını bildiğini ve o ligin normal ligden çok farklı olduğunu söyledi.

    Niang, şampiyonlar liginde çok fazla hata yapma şansının olmadığına dikkati çekerek, normal liglerde mücadelelerin ise defansif ve sert bir futbol oynandığını dile getirdi.

    Fenerbahçe'nin şampiyonlar liginde oynamaya müsait bir takım olduğunu belirten tecrübeli golcü, sarı lacivertli takımın teknik becerisi ve topla ilişkisi yüksek oyunculardan kurulu bir takım olduğuna işaret ederek, "Şampiyonlar liginde şansımızı yüksek görüyorum ama önce gruba bakmak gerekiyor. Daha sonra başka bir değerlendirme yapılabilir" diye konuştu.

    "Türkiye ligi beklediğim gibi çıkmadı"

    Niang, Türkiye ligi ile Fransa ligini değerlendirirken, Türkiye liginin beklediği gibi çıkmadığını ifade ederek şöyle devam etti:

    "Gerçekten çok zor bir lig var, özellikle defansif anlamda. Spesifik bir örnek vermek gerekirse özellikle savunma oyuncularının rakip forvetler üzerinde birebir markajları, bire bir sertlikleri, özellikle formadan çekmeler ve kasti faullerin sayısının çok fazla olduğunu gördüm. Bu beni çok şaşırttı. Beni daha da şaşırtan ise bunların son derece açık fauller olması gerekirken hakemlerin bunlara son derece müsamaha gösterdiği ve bunları hiç bir şekilde cezalandırmadığını gördüm. Sonuçta şu çıkıyor. Burada pozisyon bulma gol atmak çok zor. İlk başta alışmakta zorlandım ama zaman içerisinde hakemlerin müsamahası ve rakiplerin kasti, sertlik dozajı yüksek hamlelerine artık alıştım diyebilirim. Fenerbahçe'de durum farklı. Bizim savunma oyuncuları ise önde mücadele ettiler geçen sezon. Lugano ve Yobo futbol anlayışı bakımından sert anlayışa sahipler ama ilerde oynadıkları için aşırı sertlik gösterebilecek bir ortam olmadı."

    "En değerli golüm..."

    Nürnberg maçında 4-3-3 sitemi ile oynadıklarını ifade eden Niang kendisi için oynadığı pozisyonun önemli olmadığını ifade ederek, "Her oynadığım pozisyonda elimden geleni yapmaya çalışan bir futbolcuyum.. Ben hocamın verdiği talimatları harfiyen uygulamaya çalışırım. Solda oynarım önde oynarım yeterki takımımızın menfaatine olsun" dedi.

    Niang geçen sezon ligde attığı en anlamlı golün Trabzonspor'a attığı gol olduğunu da belirterek, "İlk aklıma gelen gol Trabzonspor;a attığım gol. Çok çok değerli bir goldü. Trabzonspor ile aramızda puan farkı vardı bu farkın kapanması gerekiyordu. Maçtan önce çok gergindik. Golü erken bulunca çok rahat bir oyun oynadık. Şahsım adına en değerli gol o goldü" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow