hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Sonunda birbirimizi öldüreceğiz"

    Sonunda birbirimizi öldüreceğiz
    expand

    Barcelona Kulübü Başkanı Sandro Rosell, Real Madrid ile oynadıkları Süper Kupa maçının sonlarında yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Sorumluluklarımızı göstermezsek, sonumuz sokakta birbirimizi öldürmek olacak" dedi.

    Barcelona Kulübünün "32. Dünyadaki Dernekler" toplantısında konuşan Rosell, Süper Kupa maçında iki takımın arasında çıkan olayları ve Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun, Barcelona Antrenör Yardımcısı Tito Vilanova'yı provoke eden hareketlerini değerlendirdi.

    Mourinho'nun hareketiyle ilgili kulüp içinde değerlendirme yaptıklarını anlatan Rosell, "Şikayette bulunmamız gereken bir hareket olsa da Zubizarreta, Guardiola ve Tito Vilanova ile konuştuktan sonra şikayet etmemeye karar verdik. Tito'nun kendisi bizden şikayetçi olmamızı istedi çünkü şu anda Avrupa Süper Kupası'na konsantre olmalıyız. Ama bunu yapmamızdaki en önemli neden sorumluluk duygumuz. Ateşe daha fazla odun atmak istemiyoruz, çünkü sorumluluk göstermezsek, sonumuz sokakta birbirimizi öldürmek olacak" ifadelerini kullandı.

    Rosell, "kamuoyunun kendisinin Mourinho'yu yargıladığını" ileri sürdü.

    İki kulüp arasındaki ortamın çok gergin olduğundan bahseden Rosell, Madrid'de oynanan Süper Kupa'nın ilk maçında Barcelona otobüsünün taşlanma hadisesini de hatırlattı. Barcelona kulübü başkanı, "sorun onlarda" diyerek, Real Madrid tarafını suçladı.

    Rosell ayrıca, Barcelona'nın hazırlık dönemini Real Madrid'e oranla daha kısa yapmasına atıfta bulunarak, "Neredeyse plajdan gelip, bizden çok daha iyi hazırlanmış bir takıma karşı kupayı kazandık" dedi.

    Real Madrid ile Barcelona kulüpleri arasındaki tarihi rekabet, geçen yıl Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde oynanan maçlarda ve basına yapılan açıklamalarda iyice kızışmıştı. Barcelona Kulübü geçen haziran ayında yayınladığı yazılı açıklamada, bu tip olayların tekrarlanması halinde Real Madrid ile kurumsal ilişkilerin kesilmesi tehdidinde bulunmuştu.

    Süper Kupa maçında yaşanan son olaylar sonrasında Real Madrid kulübünden şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapılmazken, basına yansıyan haberlerde, Real Madrid takımı kaptanı İker Casillas'ın milli takımdan arkadaşları olan Barcelona'daki Puyol ve Xavi'ye telefon ederek özür dilediği ileri sürüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow