hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş turu atladı ama...

    Beşiktaş turu atladı ama...
    expand

    Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda 3-0 kazandığı maçın rövanşında Alania Vladikavkaz'a 2-0 yenilmesine rağmen tur atladı. Teknik Direktör Carvalhal,"Maçı kazanmayı Alania hak etti" diye konuştu.

    11. dakikada Guti'nin ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Almeida, sol çaprazdan ceza alanına girdiği anda kötü bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı auta attı.

    14. dakikada Bikmaev'in sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde kimsenin dokunamadığı topu kaleci Rüştü son anda göğsüyle kornere gönderdi.

    36. dakikada Guti, solda yine güzel bir pasla Almeida'yı buluşturdu. Almeida, aynı şekilde çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu, ancak bu kez kaleci meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

    38. dakikada Beşiktaş savunmasından seken topu önünde bulan Zelaya, boş pozisyonda ceza alanına girdiği anda sert vurdu, ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

    45. dakikada Alania önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Sol çaprazda topla ceza alanına yönelen Zelaya boş pozisyonda sert vurdu, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

    Karşılaşmanın ilk yarısı da 0-0 beraberlikle bitti.

    54. dakikada Fernandes'in ceza alanı dışında kullandığı serbest vuruşta, kaleci son anda topu tokatlayarak uzaklaştırdı.

    55. dakikada Bikmaev'in sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Rüştü topu tokatladı. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

    57. dakikada Gabulov'un uzak mesafeden kullandığı serbest atışta, kaleci Rüştü bir kez daha başarılı bir şekilde meşin yuvarlağı tokatlayarak tehlikeyi önledi.

    76. dakikada Gigolaev'in soldan ortasında arka direkte topla buluşan Neco, müsait durumda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı taca attı.

    81. dakikada sağdan gelişen Alania atağında ceza alanı içinde son olarak topla buluşan Gabulov, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

    84. dakikada Zelaya'nın sağdan kullandığı korner atışında altı pasta topla buluşan Grigoryev'in kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

    88. dakikada Alania'nın sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Neco, meşin yuvarlağı filelere göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0

    Beşiktaş, karşılaşmadan 2-0 yenik ayrılmasına rağmen gruplara kaldı.

    Carvalhal mutsuz

    UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu rövanş maçında Rusya'nın Alania takımına 2-0 mağlup olmasına rağmen ilk maçtaki avantajıyla gruplara kalan Beşiktaş'ın teknik direktörü ikinci maçta takımının oynadığı oyundan memnun kalmadı.

    Carvalhal, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında gruplara kaldıkları için mutlu olduğunu, ancak takımının oynadığı oyundan memnun kalmadığını söyledi.

    Alania'yı tebrik eden Carvalhal, "Maçı hak ettiler. İlk maçı nasıl biz hak ederek kazandıysak, ikinci karşılaşmada da onlar hak etti. Tabii ki Alania'nın zor bir takım olduğunu biliyorduk. Aramızda ritim farkı vardı. Onlar 17 maç geride bıraktılar. Biz ise ilk resmi maçlarımıza çıktık. Bu nedenle eşleşme sonrası bu durum beni endişelendirdi" dedi. 

    Yağmur nedeniyle maçın geç başlamasının kendilerini etkileyip etkilemediği yönündeki soruyu yanıtlayan Portekizli çalıştırıcı, "Maç öncesi yaşananların etkisi olabilir. Ama ilk maçtaki iyi oyunumuzu sergileyemedik" diye konuştu.

    Ritim farkının maçtaki en önemli faktör olduğunu kaydeden Carlos Carvalhal, "Oyuncular sanırım biraz sonuca yönelik oynadılar. İlk yarıda daha iyiydik. İkinci yarı top tutamadık. Gördüğüm kadarıyla oyuncular ilk maçın sonucuna göre oynadılar" dedi.

    Gruplarda çok başarılı olacaklarını vurgulayan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, şöyle konuştu:

    "Örnek almamız gereken ilk maçtı. İlk maçta çok daha iyisini yaptık. Bu maçta tam tersini yaptık. Böyle hataları yapmamamız gerektiğini bir kez daha gördüm. İyi futbolun üzerine koyarak ilerleyeceğiz."

    Forvet arayışları konusundaki soru üzerine Carvalhal, "İsim veremem. Bebe'nin sakatlığı sonrası ihtiyacımız olduğunu söylemiştim. Bu konuda en üst düzeyde ilgilenen başkanımız. Onun da düşünceleri konusunda bir şey diyemem" diye yanıtladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow