hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinan Vardar polemik istemiyor

    Sinan Vardar polemik istemiyor
    expand

    Altyapıdaki görevinden geçtiğimiz günlerde istifa eden ve ikinci başkan Metin Keçeli tarafından eleştirilen Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Vardar, Türk futbolunun kötü bir dönem geçirdiği bir zamanda Beşiktaş'ta polemiklerin yaşanmasını istemediğini söyledi.

    Vardar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim kurulundaki bazı arkadaşlarının yanlış anlaması nedeniyle bazı polemiklerin yaşandığına dikkat çekerek, "Türk futbolunun üstünde kara bulutlar dolaşırken, Beşiktaş'ımızda polemikler yaratarak sorunlar çıkarmak, hiçbir zaman istemediğim bir şey" dedi.

    Kulüp ikinci başkanı Metin Keçeli'nin eleştirilerine de yanıt veren Vardar, şunları kaydetti:

    "Metin bey, sevdiğim ve saydığım bir yönetici. Ama ben hiçbir zaman yönetimde olan olayları başka yerlerde konuşmadım. İkinci yöneticilik dönemim sırasında ben sadece görevimi yapmaya çalıştım. Seçimden sonraki dönem boyunca birçok teşebbüslerde bulundum. İcra kurulundaki arkadaşlardan bir toplantımızı altyapıya ayırmamızı istedim. Ama bunda başarılı olamadım. Bu konuda ilk yanıt Metin beyden geldi. Herhalde konuyu anlamamış. Ben sadece sistem konusunda sitemde bulundum. Sistem için mücadelemi veriyorum. Kendisiyle de oturur bunları konuşuruz."

    -"ALTYAPIYA SPONSOR OLMAK İSTİYORUM"-

    Kendisinin en sevdiği konunun altyapı olduğunu vurgulayan Sinan Vardar, kurumsallaşmanın ve profesyonelleşmenin yanında, üst yapıyla altyapının bütünleşmesi halinde kulübün altyapısına destek vermek istediğini ifade etti.

    Kendisinin ve ekibinin yüzlerce futbolcunun yetişmesine katkıda bulunduğunu hatırlatan Vardar, şöyle konuştu:

    "Her zaman gençlere önem verdim ve bu sistemin doğru olduğunu düşünüyorum. Başkanla kısa bir telefon görüşmesi yaptık. Benim ne başkanla ne de yönetici arkadaşlarla sorunum yok. Benim sorunum futboldaki sistemle ilgili. Bu konuda da bir şeyler söylediğimde bazı arkadaşlar alınıyor. Kararımı net olarak açıklıyorum. Yönetimden kesinlikle istifa etmiyorum. Profesyonel liglerdeki şu anda futbol oynayan 40'a yakın oyuncuyu ekibimle birlikte çıkardım. 12 yaşından beri Beşiktaş'ta yer alan futbolcular, şimdi futbolun belli bir yerine geldiler.

    Batuhan, İbrahim Kaş, Mehmet Sedef, Kenan, Emre Özkan, Serdar Özkan, Necip, Atınç ve Orhan Gülle gibi futbolcular bizim yetiştirdiğimiz oyuncular. Ancak, altyapının tesislerinde önemli eksikler var. İkinci sorun da sistemle ilgili sıkıntıların olması. Sayın başkana, ilk yapacağı toplantıda gideceğim ve Beşiktaş'ın daha iyi yerlere gelmesi için neler yapılması gerektiği konusunda düşüncelerimi anlatacağım."

    -"KURUMSALLAŞMA VE PROFESYONELLEŞME ŞART"-

    Beşiktaş'ta altyapının bütün giderlerini karşılamak için kendi ve şirketi adına vadeden Sinan Vardar, "Ama oradaki şartların da değişmesi gerekiyor. Kurumsallaşmış bir futbol takımı düzeninin kurulmasını şart koşuyorum. Futbol şubemizin mutlaka profesyonel futbol adamlarıyla yönetilmesini ve kurumsallaşmayı istiyorum. Beni binlerce kişi arıyor. Türkiye'de altyapıya önem veren kişilerin başında geliyorum. Önce tesisleşmemizi bitirip, altyapıdaki sosyal sorunları halledip, Beşiktaş'ımızı kısa, orta ve uzun vadede dünyadaki gelişmiş kulüplerin seviyesine getirmek için ben bunu hem yönetim kurulu arkadaşlarıma hem de başkanıma teklif ediyorum" diye konuştu.

    Yönetim kurulundaki herkesin dikkatli davranması gerektiğini kaydeden Vardar, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Başkan Yıldırım Demirören'i kutluyorum. Kendi firması basketbola sponsor oldu. Beşiktaş camiasında büyük iş adamları var. Hiçbiri kulübe destek olmuyor. Ama kongre zamanı çıkıp görüntü veriyorlar, kendi reklamlarını yapıyorlar. Sonra kenara çekiliyorlar. Bütün kongre üyelerimizin amatör şubelere destek olması gerekiyor. Başkanımız hiç olmazsa basketbola sponsor olarak kanayan bir yarayı önledi. Ben de altyapıya sponsor olmak istiyorum."

    Büyük kulüplerde altyapı nasıl yönetiliyorsa Beşiktaş'ta da öyle yönetilmesi gerektiğini vurgulayan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Kimsenin işimize karışmaması şartıyla altyapının bütün giderlerini karşılayacağım. Futbolda altyapı, üstyapı yoktur. Bunlar bir bütündür. Profesyonel insanları getirerek bu bütünlüğü sağlamamız lazım" dedi.

    -"KIRGINLIĞIM SİSTEME"-

    Vardar, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu'ndaki hiçbir arkadaşına kırgın olmadığını, kırgınlığının sisteme olduğunu söyledi.

    Konuyu futbol komitesi üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ile de görüştüğünü ifade eden Sinan Vardar, şunları söyledi:

    "Ama ilerleme olmadı. O yüzden biraz kırgındım. Ancak, sisteme karşı kırgınlığım var. Başkan veya yönetici arkadaşlarla sorunum yok. Sistemde sıkıntılar var. Ekibimle birlikte 8 senede altyapıda devrim yaptığımızı biliyorum. Bu konuda uzman olduğumu biliyorum. Henüz Beşiktaş'a yüzde 10'unu bile vermedik. Şartlar oluşursa daha fazlasını vermek istiyoruz. Beşiktaş sevgisi babamdan bana miras. Beşiktaş'ta beni kongre üyeleri seçmiştir. Başkanın maddi fedakarlıklarını hiçbir kulüp başkanı yapmamıştır. Hepsini takdir ediyorum. Sayın başkandan ricam, artık profesyonelleşmiş ve kurumsallaşmış bir şekilde futbolu yönetelim. Altyapıyla üstyapıyı birleştirelim ve Beşiktaş'ımızı önümüzdeki yıllara hazırlayalım."

    Futbolda sadece Türkiye'de değil bütün dünyada bir ekonomik krizin yaşandığını anlatan Vardar, "Üretmeden sadece tüketim yapıldığında sıkıntı yaşanıyor. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Şenes Erzik, Platini herkes altyapıya önem verilmesi gerektiğini söylüyor. Ben de bunun altını çiziyorum" diye konuştu.

    -"ADALI, HAVUTÇU VE ATEŞ'E DE DESTEK VERMELİYİZ"-

    Sinan Vardar, futbolda yaşanan şike iddiaları nedeniyle Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan yönetim kurulu üyesi Serdal Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu ve protokol müdürü Ahmet Ateş'e daha çok destek vermeleri gerektiğini vurguladı.

    Beşiktaş olarak bu konuda biraz Fenerbahçe'nin gerisinde olduklarını anlatan Vardar, "Bu arkadaşlara sahip çıkmamız lazım. Hiçbir suçları yok. Serdal Adalı'nın futbol şubesine büyük katkıları olmuştur. Tayfur Havutçu zaten bizim oğlumuz. En kısa zamanda bu konuda Beşiktaş camiası olarak el birliğiyle çözüm bulmamız gerekiyor. Bu üç arkadaşımızın içerde olmasını hiç hazmedemiyorum. Ben Serdal Adalı'nın ailesiyle her zaman görüşüyorum. Onlara destek veriyorum, şov yapmıyorum" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow