hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arınç veto kararından mutlu

    Arınç veto kararından mutlu
    expand

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sporda şike yasasını veto etmesine kendisinin de katıldığını ve olumlu bulduğunu söyledi.

    Cumhurbaşkanı bu davranışıyla kamuoyunun vicdanını rahatlattığını belirten Arınç, kişi ve kişilere yönelik özgü bir kanunu Meclis'in yapamayacağını kaydederek, "Sporumuz temiz kalmalı. Bunları bozacak faaliyet ve eylemlere izin verilmemeli" dedi.

    Arınç, çeşitli açılışlara katılmak üzere geldiği Eskişehir'de futbolda şike iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sporda şike yasasını veto etmesi konusuna değinen Bakan Arınç, "Malumunuz Cumhurbaşkanımız bu konudaki yasayı veto etti. Meclisten çıkarılması takdirleridir. Esas beyanları bu yönde oldu. Hukukçuların incelemesi ile endişeler üst üste gelmiştir. Bu yasanın yeniden görüşülmesi için veto edilmesine, Sayın Cumhurbaşkanın Kararına katılıyorum. Cumhurbaşkanı bu davranışıyla kamuoyunun vicdanını rahatlattı" diye konuştu.

    Sporda şiddetin önlenmesi, şikenin düzeltilmesi ve bu konularda ağır cezaların verilmesi anlamına gelen kanunlar yapıldığının altını çizen Arınç, ancak bunları yaparken kişi veya kişilere özgü bir kanunu Meclis'in yapamayacağını vurguladı. Arınç, şöyle dedi:

    "Cumhurbaşkanın vetosunda bu konuya da yer verdiğinin altını çizen Arınç, "Sporumuzun temiz kalması gerektiğine inanıyorum. Bunları bozacak faaliyet ve eylemlere izin verilmemeli ve verilmeyecektir."

    Bundan sonraki hukuki süreçle ilgili olarak ise Arınç, şunları söyledi:

    "Meclis bunu yine ele alır. Değişikler yapar yeniden genel kurula sevk eder. Bunun yenilenmesi için yeniden düzenleme olmalı. Ama meclisten kimse bunun bu şekilde çıkarılması için mücadele vermez. Kamuoyunun bu konudaki baskısı hiç bir milletvekilini bunu yeniden meclise getirme hevesi ve gücü vermez."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow