hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Şike Yasası"nda CHP de imzasının arkasında

    Şike Yasasında CHP de imzasının arkasında
    expand

    Cumhurbaşkanı Gül'ün veto ettiği "Şike Yasası"yla ilgili CHP de imzasının arkasında duracağını açıkladı. CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, Gül'ü hedef alarak "Daha önce ceza yasasında yapılan değişiklikte neden toplum vicdanı ve ölçülülük orantısıyla ilgilenilmediğini merak ediyorum" dedi.

    CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, şike cezalarında irdirim sağlayan yasanın Cumhurbaşkanınca geri gönderilmesinden sonra AK Parti'nin imzalarının arkasında duracağı yönünde açıklama yaptığı hatırlatılarak, "Parti olarak sizin değerlendirmeniz nedir?" sorusuna şu yanıtı verdi:

    "İktidar partisinin açıklamasından önce Anadolu Ajansına yaptığım bir açıklama vardı. Kamuoyunda şike yasası olarak adlandırılan bu metni bir hukukçu gözüyle değerlendirdim ve inceledim. Altındaki imzamın arkasındayım. Bir kere Cumhurbaşkanın veto etme gerekçelerindeki ölçülülük prensibinin burada aslında
    çok açık ve net olarak ortaya konulduğunu görüyorum.

    Çünkü, 18 yıl hapis cezasına kadar varan bir özgürlüğü bağlayıcı ceza ile karşı karşıya kalınabiliyor. Bunun sportif bir suçta bu kadar yüksek tutulmasının asıl toplum vicdanı ile bağdaşmayacağını düşünüyorum. Çok dikkatli tetkik edilmiş, özellikle Ceza Yargılama Yasasındaki karşılığı 231 ile dengelenmesi de tarafımdan olumlu bulunmuştur.

    Ben imzamın arkasındayım. Ayrıca, şunu sorgulamadan da geçemeyeceğim; Sayın Cumhurbaşkanının daha önce Ceza Yöntem Yasasında en az 8-9, Ceza Yasasında onlarca yapılan değişiklik ve doğrudan yargılamalara müdahale niteliğindeki değişikliklerde neden toplum vicdanı ve ölçülülük orantısı ile ilgilenmediğini merak ediyorum.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow