hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaptan pilot Stoke City'nin başını döndürdü!

    Kaptan pilot Stoke Citynin başını döndürdü
    expand

    Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi E Grubunda karşılaşacağı İngiltere'nin Stoke City takımı, İstanbul'a geldi. İngiliz ekibinin uçak yolculuğu kaptan pilotun iniş izni olmamasına rağmen Atatürk Havaalanı'na inmek istemesi nedeniyle uzun ve maceralı oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi E Grubunda bu akşam karşılaşacağı İngiltere'nin Stoke City takımı, İstanbul'a geldi.

    Özel bir uçakla saat 22.30'da Atatürk Havalimanı'na gelen Stoke City takımının oyuncuları, alandan otobüsle kalacakları otele hareket etti.

    -Slot karmaşası-

    Öte yandan, Manchester'den Beşiktaş maçı için İstanbul'a gelen Stoke City takımını taşıyan özel uçak, Türkiye hava sahasına girdiğinde, uçağın kaptan pilotu iniş için Atatürk Havalimanı Hava Trafik kontrol kulesi ile irtibata geçti. Ancak kule görevlileri, uçağın Atatürk Havalimanı'na iniş izni "slot" olmadığını, Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş izni bulunduğunu ve buraya inmeleri gerektiğini pilota bildirdi.

    Stoke City kafilesini taşıyan uçak bu alana yönelerek, saat 20.30 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı. Burada yaklaşık bir saat uçağın içinde bekleyen kafile, Atatürk Havalimanı'na iniş izninin alınmasının ardından saat 22.30'da Atatürk Havalimanı'na geldi. Beşiktaşlı idareciler tarafından karşılanan kafile, buradan kalacakları otele hareket etti.

    Pulis: "Bu yolculuğu düşünmek bile istemiyoruz"

    UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki son maçında bu akşam Beşiktaş ile karşılaşacak olan Stoke City'nin teknik direktörü Tony Pulis, Manchester-İstanbul arasındaki zorlu yolculuklarını düşünmek istemediklerini ve iyi bir dinlenme ile yapacakları karşılaşmaya odaklanmak istediklerini söyledi.

    Manchester'dan 16.30'da özel uçakla havalanan Stoke City kafilesi saat 23.30'da konaklayacakları Çırağan Palas Kempinski Oteli'ne gelirken,futbolcular ve teknik heyet, odalarına yerleşmeden önce yemeğe geçti.

    Stoke City Teknik Direktörü Tony Pulis, yemeğin ardından düzenlediği basın toplantısında, yolculukla ilgili yöneltilen soru üzerine, "Bu gece olanları düşünmek istemiyoruz yarına konsantre olmak istiyoruz. İyi bir dinlenmeyle maça çıkacağız" dedi.

    "Böyle bir şey olmaması mümkün müydü?" şeklindeki soru üzerine ise Pulis, "Gerçekten bilmiyorum. Şu an için güvenli bir şekilde vardığımız için sevinçliyim" diye konuştu.

    Bu akşam karşılaşacakları Beşiktaş'ın iyi bir takım olduğunu kaydeden Pulis, "Zorlu bir mücadele olacak. Buna hazırlıklıyız" dedi.

    "Yanlış havalimanına inme nedeniyle tehlike hissettiniz mi?" şeklindeki soru üzerine Pulis, "Tehlike hissetmedim. Sadece bir an evvel kamp yapağımız otele gitmek istedim. Yanlış havalimanından sonra planlarda bir değişiklik olmadı. Gerekli düzenlemeler yapıldı ve bizi otobüslerin beklediği Atatürk Havalimanı'na indik" ifadelerini kullandı.

    İstanbul'a yedek ağırlıklı bir kadroyla gelmelerine karşın ellerinden gelen mücadeleyi sergileyeceklerini kaydeden Pulis, "Elimizden geleni yapacağız. Beşiktaş seyircisinin muhteşemliğinin farkındayız. Elimizden gelenin en iyi mücadeleyi sergileyeceğiz" dedi.

    Pulis, Beşiktaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı karşılaşmayı izlediğini ve iyi bir futbol gördüğünü kaydetti.

    Stoke City'nin iyi bir sezon geçirdiğini de kaydeden Pulis, "Premier Lig dünyanın en zor liglerinden birisi. Hem burada hem de UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ediyoruz. Grup maçlarını yarınki maçın sonucu ne olursa olsun Avrupa'nın sayılı iki kulübünden en azından birinin üzerinde bitirmeyi garantiledik" dedi.

    Tony Pulis'in 4 saat gecikmeli yapılan basın toplantısı yaklaşık 10 dakika sürdü. Basın toplantısının daha önce 20.30'da başlayacağı duyurulmuştu.

    Basın toplantısına UEFA kuralları gereği bir futbolcunun da katılması beklenirken, Stoke City takımından herhangi bir futbolcu toplantıda yer almadı. İngiliz ekibinden toplantının geç saatlere kalması nedeniyle savunma istenmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow