hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barcelona, El Sadd'ın fişini çekti

    Barcelona, El Saddın fişini çekti
    expand

    FIFA Dünya Kulüpler Kupası'ndaUEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona ile Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonu El Sadd karşılaştı. Maçı 4-0 kazanan Barcelona, Brezilya ekibi Santos'un finaldeki rakibi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barcelona, FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nın yarı final maçında Katar'ın El Sadd takımını 4-0 yenerek finalde Santos'un rakibi oldu, ancak bu galibiyete, yıldız futbolcusu David Villa'nın kaval kemiğinin kırılması nedeniyle sevinemedi.

    Önem derecesi açısından maçın önüne geçen olay 36. dakikada gerçekleşti.

    Bu dakikada topun peşinden iki rakibiyle birlikte ceza sahasına giren Villa'nın, herhangi bir darbe almamasına karşın vücut ağırlığının sol bacağına binmesi üzerine kaval kemiği kırıldı.

    Yokohoma Rosa Hastanesi'ne kaldırılan futbolcunun, büyük bir ihtimalle sezonu kapattığı belirtiliyor.

    -Messi ile Neymar rakip oldu-

    El Sadd maçını 25 ve 43. dakikalarda Adriano, 64. dakikada Seydoau Keita ve 81. dakikada Maxwell'in attığı gollerle kazanan Barcelona, finalde Santos'un rakibi oldu. Bu iki takımın adlarını finale yazdırmasıyla, Lionel Messi ile Neymar'ı karşı karşıya görmek isteyenlerin hayalleri de gerçekleşmiş oldu.

    Adı, Avrupa transfer borsasında sıkça duyulan Neymar, geleceğin en büyük yıldız adayları arasında gösteriliyor. Futbolcunun yetenekleri, Messi'nin futbol kabiliyetiyle kıyaslanıyor. 19 yaşındaki futbolcu, her ne kadar Messi'nin ayarında olmadığını söyleyerek mütevaziliğini korusa, Messi de her ne kadar en iyi olmak gibi bir derdi bulunmadığını söylese de, "en iyi" tartışması, Pele ile Maradona arasındaki atışmaların yeni gündemini oluşturuyor.

    Futbolseverler, iki futbolcunun karşı karşıya geleceği final maçını 18 Aralık pazar günü izleme şansını bulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow