hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Infantino: "Türkiye'deki şike iddiaları çok ciddi"

    Infantino: Türkiyedeki şike iddiaları çok ciddi
    expand

    UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, şike iddianamesi ile ilgiliolarak, "İddialar çok ciddi ve çözülmesi gerekiyor, çünkü böyle icraatlar futbolun içinde olamaz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA'ya konuşan UEFA'nın hukuk kökenli üst yöneticilerinden Infantino, "İddianameyi inceliyoruz ve Türkiye Futbol Federasyonu ile istişare halindeyiz. Federasyon halihazırda bazı kararlar aldı ve biz izlemedeyiz" ifadesini kullandı.

    Infantino, "Beklentimiz şu; Bu mesele çok ciddi görünüyor ve gerçekten çok mühim. Çözülmesi gerekiyor, çünkü böyle icraatlar futbolun içinde olamaz" diye konuştu.

    Genel Sekreter Infantino, "Eminim Türkiye Futbol Federasyonu ne yapması gerektiğini bilecektir" dedi.

    Türkiye Futbol Federasyonu'na güvendiklerini ve süreci izleyerek UEFA olarak kendi yollarını çizeceklerini anlatan Infantino, iddianame hakkında ön bilgiler aldıklarını ve iddianamenin İngilizceye tercümesinin devam ettiğini dile getirdi.

    Açıklama yanlış anlaşıldı

    Infantino'nun "Türk futbolundaki iddialar çok ciddi ve çözülmesi gerekiyor" sözleri kamuoyunda; Trabzonspor ve Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmemesi olarak algılandı.

    Ancak CNN TÜRK Spor Servisi UEFA'nın merkezi ile yaptığı görüşmenin ardından, Infantino'nun açıklamalarının Türk futbolunun geneline ilişkin olduğunu, genel sekreterin bu sözleri Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki karşılaşmaları için söylemediği bilgisine ulaştı.

    UEFA yetkilisi Türk takımlarının UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edeceklerini belirtti.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow