hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor'a Hollanda devi

    Trabzonspora Hollanda devi
    expand

    Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla eşleşti. Trabzonspor turu geçerse 3. turda Stoke City - Valencia maçının galibiyle karşılaşacak.

    2. tur eşleşmelerinde ilk maçlar 16 Şubat ikinci maçlar ise 23 Şubat'ta oynanacak.

    Üçüncü turda ilk maçlar 8 Mart 2012, rövanşları ise 15 Mart 2012'de oynanacak. UEFA Avrupa Ligi'nin finali ise Bükreş'teki Ulusal Stat'ta, 9 Mayıs 2012'de yapılacak. 

    Şakar: "Farketmez"

    Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, bordo-mavili takımın UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla eşleşmesiyle ilgili olarak, Trabzonspor'un çok güçlü bir takım olduğunu, karşısına kim çıkarsa çıksın fark etmeyeceğini bildirdi.

    Şakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un gücünü Avrupa maçlarında ortaya koyduğunu vurgulayarak, eşleşmeyle ilgili olarak şunları söyledi:

    "Trabzonspor güçlü bir takımdır, karşısına kim çıkarsa çıksın hiç fark etmez. Sorun yok, Trabzonspor gerçek futbolunu oynayarak bir üst tura çıkacaktır.

    O konuda bir sıkıntı olmayacak. Futbolcularımıza ve teknik kadromuza güveniyoruz."

    PSV cephesi: "İyi ve zorlu bir rakip"

    PSV Eindhoven yöneticisi Ron Verkerk ise "Trabzonspor, daima saygı duyulan, iyi ve zorlu bir rakip" dedi.

    Verterk, son 10 yılda gerek Galatasaray gerek Fenerbahçe ile ikişer kez oynadıklarını ifade ederek, "Türkiye'de harika bir atmosferde oynayacağımızı biliyoruz. Türkiye'deki statlarda nasıl bir atmosfer olduğunun bilincindeyiz, aynı şekilde Eindhoven'da bizim stadımızda da pek çok Türk taraftar karşısında oynayacağımızı biliyoruz. Bu her zaman harikulade olmuştur" dedi.

    Şenol Güneş

    Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bordo-mavili takımın UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla eşleşmesini değerlendirdi.

    Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kuranın hayırlı olmasını diledi.

    "Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımız bir takımla, bir alt ligde oynayacağız" diyen Şenol Güneş, "Çok fark etmez. Biz Manchester ile de oynayabilirdik. Şimdi CSKA'ya da Real Madrid düşmüş. Keşke onunla düşseydik, daha iyi olurdu ama... Orada olmak, o atmosferde, o ambiansta olmak daha iyi olacaktı" dedi.

    Şampiyonlar Ligi'ni yaşayan bir takım olarak PSV Eindhoven ile maç yapacaklarını dile getiren Güneş, şunları kaydetti:

    "Hollanda'da olması bizim için daha iyi seyirci açısından. Daha tanıyacağımız bir takım. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız oyun anlayışını, daha üstüne koyarak tur atlamak için oynayacağız. Bizim o gücümüz olduğunu düşünüyorum. Bir Real Madrid, bir Barcelona'ya karşı bunu belki söyleyemezdik ama PSV de bizi aynı görüyor tabi. Onlar da bizi eleyebileceğini düşünüyor. İnşallah eleyip bir üst tura çıkarız."

    PSV

    Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi 2. Turu'nda eşleştiği PSV Eindhoven, Hollanda'nın en önemli takımlarından bir tanesi olarak dikkat çekiyor.

    1913 yılında Philips fabrikası işçileri tarafından kurulan PSV, maçlarını 35 bin kişilik Philips Arena Stadı'nda oynuyor. 1978 yılında UEFA Kupası Şampiyonluğunu kazanan PSV Eindhoven, 1988 yılında da Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı başardı. 21 kez Hollanda ligi şampiyonu olan PSV, kadrosunda Andres Issakson, Orlando Engelaar, Ola Toivonen, Wilfred Bouma, Atiba Huthicson gibi futbolcuları da bulunduruyor.

    Hollanda ekibinin en tehlikeli silahı olarak gösterilen Dries Mertens, bu sezon forma şansı bulduğu 16 maçta 13 gol atmayı başardı. Kulübün maçlarını oynadığı Philips Stadion'da bu sezon hiç kaybetmeyen Hollanda temsilcisinin kadrosunda Andreas Isaksson, Wilfred Bouma, Orlando Engelaar, Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen gibi önemli isimler bulunuyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow