hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray, Bakan Kılıç'ı ziyaret etti

    Galatasaray, Bakan Kılıçı ziyaret etti
    expand

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Galatasaray Kulübü Başkanı ve yönetim kurulunun bazı üyelerini kabul etti. Görüşmede Galatasaray'ın yeni stadı ve Türk futbolunun sorunları konuşuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlık makamında gerçekleştirilen görüşmede konuşan Bakan Kılıç, 'Türk Telekom Arena ile ilgili konuları, Türk futbolunun sorunlarını ve Galatasaray ile ilgili konuları görüşme imkanı bulduk. Bir nezaket ve iş görüşmesi diyebilirsiniz" dedi.

    Futbolun ikinci adresinin Gençlik ve Spor Bakanlığı olduğuna dikkati çeken Kılıç, "Futbolu TFF yönetiyor. Aynı zamanda ilgili bakanlık olarak kulüplerimizin ikinci adresi Gençlik ve Spor Bakanlığı. Galatasaray'ın stadını yeni inşa ettik. Türkiye'nin en görkemli stadyumu. Milli takıma da evsahipliği yapan bir spor merkezi. Galatasaray, Fenerbahçe,  Beşiktaş ve Trabzonspor da bizim. Tıpkı bu takımlarımız kadar Antalyaspor, Gaziantepspor, Mersin İdmanyurdu, Samsunspor, Kayserispor, Bursaspor bizim takımlarımız. Kulüplerimiz, milli takımların insan kaynaklarıdır. Futbola gösterilen ilgi spora gösterilen bir ilginin ayağıdır, bir aşamasıdır. Kulüplerle oturup görüşmeyi görevimizin bir
    gereği olarak görüyoruz" diye konuştu.

    -"Şike konusunu artık konuşmayalım"-

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, artık Türkiye'de şike konusunun demode olduğuna vurgu yaparak, "Mevcut mevzuat çerçevesinde kimsenin bundan sonra isteyerek göz göre göre şike olaylarına taraf olabileceği ve bulaşabileceği kanaatinde de hiç değilim" dedi.

    Şike konusu artık yargının meselesi olduğunu belirten Kılıç, şöyle devam etti:

    "Bunlar demode oldu. Yargı kendi kulvarında, kendi tartışma zemini ve yargılama zemininde gereğini yerine getirecektir. Bundan böyle Türkiye'de şike meselesini konuşmanın Türk futboluna ve Türk sporuna katacağı ve kazandıracağı kanaatinde değilim. Mevcut mevzuat çerçevesinde kimsenin bundan sonra isteyerek göz göre göre şike olaylarına taraf olabileceği ve bulaşabileceği kanaatinde de hiç değilim. Yeni haliyle bile cezalar Avrupa örneği ile kıyaslandığında son derece ağır ve caydırıcı cezalardır. Kulüp başkanları kamuoyunda ve ekonomi dünyasında değer verilen işadamlarıdır. Aynı zamanda işadamı olan ve kulüp başkanı ya da yöneticisinin şike nedeniyle tutuklanması cezaevine gönderilmesi, bırakın yargılanması ve iddianamede adının geçmesi de itibar anlamında önemli bir kayıptır. Türk futbolunu seven, Türk sporunu destekleyen herkese şu çağrıda bulunuyorum; 'Bırakalım şikeyi artık medya tartışmasın. Şikeyi siyaset tartışmasın. Şikeyi yargı makamları karara bağlasın. Bu saatten sonra doğru olan budur."

    Suat Kılıç, Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu'nun aldığı maçlara gitmeme kararı ile ilgili soruya da "Trabzonspor yönetiminin maçlara gitmeme kararını ne benim yorumlamam doğru olur, ne de Galatasaray Başkanı'nın yorumlaması doğru olur. Bu konudaki yorum Trabzonspor ve federasyon yetkililerine aittir. Pozisyon yorumu yapar gibi yorum yapmamız doğru da olmaz, şık da olmaz" diyerek sözlerini tamamladı.

    Galatasaray Başkanı Ünal Aysal da kabuldeki konuşmasında, ziyaretten dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Tüm sorunlarımızı bakanlığımızın desteğiyle çözmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bu dostluğumuz ve işbirliğimiz devam edecek. Bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

    Bu arada, kabul sonrasında Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal, Bakan Kılıç'a, üzerinde Suat Kılıç yazan 10 numaralı bir forma, kaleci eldiveni ve rozet takdim etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow