hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ali Şen: "Ne Barcelona, ne Real Madrid..."

    Ali Şen: Ne Barcelona, ne Real Madrid...
    expand

    Fenerbahçe Kulübü'nün eski Başkanı Ali Şen, Fenerbahçe taraftarlarının 3 Temmuz'dan sonraki süreçte ortaya koydukları birliktelikle yılın taraftarları seçilmeye aday olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Futbolda şike davasıyla ilgili gelişmelerin ardından büyük sıkıntılar çekerek lige başlayan sarı-lacivertli ekibin ilk yarıdaki performansını değerlendiren Şen, "Sezon başlamadan ortaya çıkan olayların karşısında ne Barcelona, ne Real Madrid, ne Manchester United... Dünyanın en büyük takımlarının teknik direktörleri, yöneticileri bu birliktelik ve takımdaşlığı sağlayamazdı. Aykut Kocaman ve arkadaşlarının, futbolcuların gösterdiği dayanışma bütün dünya futbolcuları için büyük örnek teşkil edecektir" ifadelerini kullandı.

    Taraftarların kulübe desteği konusunda da eski başkan Şen, "FIFA ve UEFA her sene yılın futbolcusunu, teknik adamını seçer. Şöyle bir tavsiyede bulunuyorum: Yılın taraftarını da seçsinler. Fenerbahçe taraftarları bu inanılmaz ve büyük dayanışma ile herhalde yılın taraftarı seçilirdi. UEFA'daki dostlara bunu özellikle anlatacağız. Bundan sonra yılın antrenörü ve futbolcusunun yanında taraftarını da seçsinler. Ama iddia ediyorum ki bizdeki taraftarların coşkusu hiçbir yerde yok" şeklinde konuştu.

    "2011 tarihimiz için hiç unutulmayacak bir yıl oldu"

    Ali Şen, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın Süper Lig'de 18. şampiyonluğunu kazandığı ve daha sonra başlatılan soruşturmayla birlikte unutulmayacak bir yıl yaşandığını ifade etti. Sarı-lacivertli ekibin büyük bir birliktelik örneği ortaya koyduğunu anlatan Ali Şen, şunları kaydetti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "2011 yılında Fenerbahçe 18. şampiyonluğunu kazandı. Ancak şampiyonluğun daha keyfini çıkarmadan 3 Temmuz'daki soruşturma başladı. Camia, Fenerbahçe taraftarları belki de dünya tarihinde görülmeyen bir takımdaşlıkla, birliktelikle, bütünlükle yan yana geldi, beraber oldu. Bütün taraftarlarımız da yönetim kurulunun yanında oldu. Görülmeyen bir destek yapıldı. Fenerbahçe genel kurulu toplandı. Büyük bir bütünlük içindeydik. Taraftarın gösterdiği büyük destek, hem parasal yönden hem maddi hem de manevi yönden...

    Belki dünya spor tarihinde bir örneği yoktur. 2011 yılı bizim tarihimiz için hiç unutulmayacak bir yıl olacaktır. Çok öfkelendik, kızdık, üzüldük ancak Fenerbahçe Kulübü'nde kulübün geleceğini düşünmekle mükellef insanların görevlerini en iyi şekilde yapmaları gerekecektir. Fenerbahçe Kulübü'nün tarihindeki en önemli yılı bu yıldır. İnşallah yaşadığımız müddetçe bir daha bu tip olaylar kulübümüzün başına gelmez."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow