hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "İbrahim Akın'a lisans verilemez"

    İbrahim Akına lisans verilemez
    expand

    Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar şike davasının sürdüğünü belirterek İbrahim Akın'a lisans verilemeyeceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, bugün bazı yayın organlarında Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesi ile ilgili kendisinin ağzından yapılan haberlere açıklık getirdi.

    Başkan Aydınlar, TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, şunları kaydetti:

    "Ziraat Türkiye Kupası öncesinde yapılan sohbette; 'Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. Maddesini ben de yanlış buluyorum. Ancak soruşturma sürdüğü sırada değiştirilmesi doğru değil. Bu maddede şike yapanla, şikeye teşebbüs eden; teşvik primi alan ile buna teşebbüs eden de aynı cezaya çarptırılıp küme düşüyor. Bunların ayrı kategorilendirilmesi gerekiyor' ifadelerini kullandım. Ayrıca bugüne kadar hiçbir ortamda 'küme düşürülmesinin kalkmasını ben de istiyorum' şeklinde bir ifadem olmamıştır."

    Aydınlar, İbrahim Akın'a lisans veremeyeceklerini de dile getirerek "İbrahim Akın'a lisans vermeyeceğiz, nasıl verelim ? Adam şike ile anılıyor. Dava bitmeden lisans veremeyiz" diye konuştu.

    Akın'ın avukatına göre böyle bir talimat yok

    Aydınlar'ın Türkiye Kupası kura çekiminden önce çevresine yaptığı "İbrahim Akın'a lisans vermeyeceğiz, nasıl verelim ? Adam şike ile anılıyor. Dava bitmeden lisans veremeyiz" şeklindeki sözleri üzerine futbolcunun avukatı Hakkı Kurtuluş DHA'ya açıklamalarda bulundu.

    Av. Hakkı Kurtuluş; "Yönetmeliklerde böyle bir şey yok, federasyona bağlı PFDK da tedbir kararını kaldırmış. TFF'nin hukukçuları ile görüştüm, tekrar görüşeceğim. Bunun resmi bir söz olmadığını öğrendim. Başkan'ın acıklamasına göre hakkında işlem yapılan hiçbir topçu lisans alamaz.. Örneğin Sercan Yıldırım, Vederson, Mehmet Yıldız ve diğerleri. Böyle bir şey olamaz.. Zaten resmi bir söz değil, gerekirse tüm haklarımızı korumak için çalışmalarımızı yaparız" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow