hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa futbolunun lokomotifleri

    Avrupa futbolunun lokomotifleri
    expand

    Yeni yıla girerken 2011-12 sezonunda Avrupa liglerinde şu ana kadar oynanan maçlara dayanılarak yapılan sıralamada Portekiz Süper Ligi'nin zirvesinde averajla sıralanan Porto ve Benfica en yüksek puan ortalamasına sahip Avrupa takımları oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Porto, Portekiz liginde averajla Benfica'nın üzerinde bulunuyor.

    Porto ve Benfica 2.53'lük puan ortalamasıyla (13 maçta 10'ar galibiyet ve 3'er beraberlik aldılar) zirveye kurulurken Portekiz ekiplerin en yakın takipçileri Manchester takımları oldu. Manchester City ve Manchester United, 2.5'luk puan ortalamasıyla zirveye en yakın takımlar oldular. City +38 averajla, +33 averajlı United'ın önünde yer aldı.

    İngiliz takımlarının ardından ise yine 2.5 puan ortalamasıyla Real Madrid geldi.  Real Madrid, Manchester ekiplerine göre daha az maç oynadığı için sıralamada geride kaldı. +41 averaja sahip Real Madrid aynı zamanda Avrupa liglerinin en iyi averajına ulaşan takım da oldu.

    Tüm Avrupa liglerine bakıldığında Portekiz, İngiliz ve İspanyol temsilcilerine en çok yaklaşabilen takım Yunanistan'ın Panathinaikos7u oldu. Panathinaikos 2.41'lik puan ortalamasına sahip.

    Diğer ülkelerdeki durum ise şöyle:

    Bayern Münih (Bundesliga): 2.17
    Milan ve Juventus (Serie A): 2.12
    PSG (Ligue 1): 2.10
    Galatasaray (Süper Lig): 2.17
    Dinamo Bükreş (Romanya Ligi): 2.22
    Anderlecht (Belçika Jupiler Ligi): 2.10
    PSV (Eredivisie): 2.17 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow