hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlam'dan 2011 değerlendirmesi

    Sağlamdan 2011 değerlendirmesi
    expand

    Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "2011'in Mayıs ayına kadarki ilk bölümü bizim açımızdan iyi geçti. Sezonu 3'üncü bitirdik. O, 3'üncülük de nereye kadar gidecek bilemiyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlam, takımının Özlüce Tesisleri'ndeki antrenmanı öncesi saha kenarında düzenlediği yılın son basın toplantısında, 2012'nin bütün dünya ile birlikte Türkiye açısından da huzur, sağlık ve mutluluk içinde geçmesini dilediklerini söyledi.

    2011 yılının Türk futbolu açısından da sıkıntılı geçtiğine işaret eden Sağlam, şunları söyledi:

    "2011 yılında yaşanan sıkıntıların 2012 ile birlikte son bulması, yeni yılı Türk futbolu ve geleceği açısından güzel bir şekilde geçirmek hepimizin temennisi. 2011'in Mayıs ayına kadarki ilk bölümü bizim açımızdan iyi geçti. Sezonu 3'üncü bitirdik. O, 3'üncülük de nereye kadar gidecek bilemiyoruz. Bu yılın son sezonun ilk bölümü ise Bursaspor açısından çok iyi geçmedi. Yeni yılın Bursaspor için huzur içinde, karmaşa ve kaos ortamı yaşanmadan, sağlıklı, sakatlıklardan uzak başarı dolu geçmesini diliyorum."

    Ertuğrul Sağlam, gidecek ve transfer edilecek oyunculara ilişkin bir soru üzerine, "Insua ile bugün, yarın yollarımızı ayırıyoruz. İki taraf da mağdur olmadan bu işi çözeceğiz. Tagoe ile ilgili de bir düşüncemiz var. Menajeriyle görüştük, çalışmalar devam ediyor. Ramazan Sal, Cemal Kaldırım, Deniz Aslan ve İsmail Haktan Odabaşı'nı da iyi bir teklif gelirse sezon sonuna kadar kiralık olarak göndermeyi düşünüyoruz. Bunun yanında bir yabancı oyuncuyla daha yollarımızı ayırabiliriz ama şu anda netleşen bir isim yok" yanıtını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir gazetecinin, "Gelecek oyuncularla ilgili netleşen bir isim var mı?" sorusunu ise "'İşler yavaş gidiyor. Noel, yılbaşı, hafta sonu gibi durumlar olduğu için sonuca gidemiyoruz. Salı günü ve hafta sonu maçımız var. Bu süreçte transferi sonuçlandırmak istiyoruz. Biraz da acele etmemiz gerek" diye cevapladı. Sağlam, transferde Ankaragücü'nden ayrılan Serdar Özkan'ın da adının geçtiğinin anımsatılması üzerine, "Serdar Özkan ile ilgilendik. Beşiktaş'ta çalıştığımız, bizimle birlikte çıkış yapan, milli takıma kadar yükselen, hatta Avrupa kulüplerinden teklif alan genç bir arkadaşımız. Bu oyuncuya değer veriyoruz. Ancak, transferde sağ kanada yabancı oyuncu düşünüyorduk. O duruma göre somut bir adım atacağız" değerlendirmesinde bulundu.

    Gaziantepsporlu Popov'un listelerinde yer alıp almadığı yönündeki soruya, "Hayır, zaten kulübü bırakmıyor. Ayrıca bu tür oyuncular, transfer bedelleri yüksek olduğu için kulüp ekonomisi açısından sıkıntı oluşturur" yanıtını veren Ertuğrul Sağlam, Bobo ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

    "Görüşmeler sürüyor. Menajerleri taleplerini iletiyor. Rakamlar çok ciddi. O yüzden transferde çok kolay ilerleyemiyoruz. Biz de bu transferi kulübün imkanlarına uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Bobo konusunda pazartesi veya salı günü olumlu veya olumsuz bir sonuç alırız. Olmazsa alternatif isimler var. Transferdeki politikamız, alacağımız oyuncuların mevcut kadrodakilerden daha iyi olması yönünde. Zaten kalabalığız ve yeterli oyuncumuz var."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlam, ara transferin kulübe ekstra maliyetinin olup olmayacağıyönündeki soruyu ise "6-7 oyuncu göndereceğiz. Bu oyunculara ikinci yarı paralar ödememiz gerekecek. Bazıları için bonservis bedeli alacağız. Bunları bir kenara koyduğumuz zaman gelecek oyuncularla ilgili kaynak oluşturmuş olacağız" cevabını verdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow