hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    15 Türk akademisyene IBM ödülü

    15 Türk akademisyene IBM ödülü
    expand

    IBM Üniversite İlişkileri kapsamında yürütülen önde gelen girişimlerden biri olan ve tüm dünya genelinde yapılan değerlendirme sonucunda 7 üniversiteden 15 Türk akademisyen 12 projeyle ödül almaya hak kazandı.

    Her yıl birden fazla kategoride, dünyadan çeşitli akademisyenlere verilen ödüllerden 15 tanesine bu yıl Türk akademisyenler layık görüldü. 5 Aralık tarihinde IBM Türk ofisinde gerçekleştirilen ödül töreninde aralarında sağlık, akıllı şehirler, yeşil iletişim, çağrı merkezleri yönetimi, akıllı enerji ve akıllı İstanbul gibi projeler bulunan 12 proje ödül kazandı.

    Projelerin yakından tanıtıldığı törende Öğretim Üyesi Ödülü, Ortak Araştırma Destek Ödülü (SUR), Açık İşbirliği Ödülü (OCR) ve Akıllı Dünya İnovasyon Ödülü kategorilerinde ödül kazanan isimler arasında Türkiye’nin önde gelen 7 üniversitesinden akademisyenler yer aldı. Akademisyenlere ödüllerini IBM Türk Genel Müdürü Michel Charouk ve IBM Türk, Orta ve Doğu Avrupa Üniversite İlişkileri Lideri Jale Akyel verdi.

    IBM’in yıllardır IT sektörünün katma değerli bir sektör olarak büyümesine katkıda bulunmak hedefiyle paralel olarak yürütülen Üniversite İlişkileri kapsamında yer alan girişimlerden biri olan Akademisyen ödülleri geliştirdikleri çeşitli projelerle dünyadaki akademisyenlerin katılıp yarıştığı ve IBM tarafından sunulan en prestijli ödüllerden biri olarak dikkat çekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow