hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Djokovic adım adım rekora

    Djokovic adım adım rekora
    expand

    ATP Miami Masters son 32 turunda James Blake'i iki sette yenen Novak Djokovic, bu yıl oynadığı 20'nci maçtan da galibiyetle ayrıldı.

    Djokovic, Blake'i 6-2, 6-0'lık setlerle yenrek Sony Ericsson Açık'ta son 16 turuna kaldı.

    Miami'de iki numaralı seribaşı olarak mücadele eden Sırp tenisçi üst üste 22'nci galibiyetini alırken, bu yıl oynadığı 20'nci maçı da kazanma başarısını gösterdi.

    Erkekler tenisinde en iyi sezon başlangıcı rekoru, 1986 yılında oynadığı ilk 25 maçı kazanan Çek Ivan Lendl'e ait.

    Kariyerinin en iyi tenisini oynadığını belirten Djokovic, çeyrek finale çıkabilmek için 16 numaralı seribaşı Viktor Troicki ile karşılaşacak. Sam Querrey'i eleyen Troicki son 64 turunda Marsel İlhan'ı yenmişti.

    14 numaralı seribaşı Mardy Fish, Richard Gasquet'yi 6-4, 6-3'lük setlerle saf dışı bıraktı ve son 16 turunda Juan Martin del Potro'ya rakip oldu. ABD'li Fish, yeni dünya klasmanında vatandaşı ve yakın arkadaşı Andy Roddick'in üzerine çıkacak.
                       
    Uzun sakatlık döneminden çıktıktan sonra yavaş yavaş form tutmaya başlayan Del Potro, dört numaralı seribaşı  Robin Söderling'e 6-3, 6-2'lik setlerle üstünlük sağladı.

    Şubat ayında dünya klasmanında 484'üncü sıraya kadar gerileyen 2009 Amerika Açık şampiyonu Del Potro, Miami Masters'tan sonra ilk 45'e girecek.

    Altı numaralı seribaşı David Ferrer, Hintli Somdev Devvarman'ı 6-4, 6-2'lik setlerle yenerek son 16'ya kaldı. Ferrer'in sıradaki rakibi Marcel Granollers.

    Kadınlarda iki numaralı seribaşı Kim Clijsters, Maria Jose Martinez Sanchez'i 6-4, 4-6, 6-3'lük setlerle yenerek kariyerindeki 500'üncü galibiyeti aldı. Miami'de 2005 ve 2010'da şampiyon olan Clijsters son 16 turunda Ana Ivanovic ile oynayacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow