hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Murray Fransa Açık'ta çeyrek finalist

    Murray Fransa Açıkta çeyrek finalist
    expand

    Fransa Açık grand slam turnuvasında Andy Murray iki set geriden geldiği maçta Viktor Troicki'yi yenerek çeyrek finale yükseldi.

    Dört numaralı seribaşı Murray, havanın kararması yüzünden beşinci ve son seti bugün tamamlanan maçta Troicki'yi  yenerek Roland Garros'ta son sekize kaldı.

    Murray, 15 numaralı seribaşı Troicki'ye 4-6, 4-6, 6-3, 6-2, 7-5'lik setlerle üstünlük sağladı. 

    Troicki altıncı oyunun başında bir puanı smaçla kazandığı anda bir top toplayıcı çocuk koşarak Sırp tenisçinin önünden geçince hakem puanın tekrarlanmasına karar verdi. Bu duruma çok sinirlenen ve tribünlerin antipatisini toplayan Troicki yine de servis kırarak avantaj yakaladı.

    Troicki yakaladığı avantajı iki servis oyununu kaybederek rakibine kaptırdı ve çeyrek finale yükselen tenisçi Andy Murray oldu.

    Murray beşinci kez mücadele ettiği Roland Garros'ta ikinci kez çeyrek final oynayacak.

    Geçtiğimiz yılın tek kadınlar şampiyonu Francesca Schiavone, Anastasia Pavlyuchenkova karşısında ilk seti 6-1 kaybetti ama sonraki setleri 7-5, 7-5 alarak yarı final yükseldi.

    Schiavone final setinde 5-1 öne geçti, üst üste dört oyun kazanan 14 numaralı seribaşı Pavlyuchenkova durumu 5-5 yaptı. 11'inci oyunda servis kıran beş numaralı seribaşı, servis attığı sonraki oyunu da alarak maçı iki saat 34 dakikada noktaladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow