hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağış CHP liderinin AB bilgisini saptayacak!..

    Bağış CHP liderinin AB bilgisini saptayacak..
    expand

    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Önce CHP ve liderinin AB konusundaki bilgi derecesinin ve görüşlerinin saptanması gerekir. Bu konuda da kendilerine yardımcı olmaya hazırız" dedi.

    Bağış yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hükümetin AB politikasına yönelik eleştirilerini bugünkü gazetelerde okuduğunu belirterek, "AB ile ilişkiler konusunun tıkandığını kaydeden Kılıçdaroğlu'nun, AB yolunda yapılan çalışmaları tam anlamıyla duymadığı hissine kapıldığını" ifade etti.

    "CHP'nin AB konusundaki görüşünü tam olarak anlayabilmiş değiliz" diyen Bağış, "Genel Başkan seçildiği kongrede, CHP bakımından AB süreci İstiklal Savaşı'mıza, ayrıca KKTC'de Sayın (Derviş) Eroğlu'nun kazanmasına paralel gösterilmişti. Şimdi de 'üyeliğe karşı değiliz ama...' diyorlar. Bu konuda MHP'nin AB görüşü ile özdeşleşmiş, hatta onun gerisinde kalmış bir görüntü veriyorlar" ifadesini kullandı.

    Bağış sözlerine, "Daha henüz birçok konuda olduğu gibi AB süreci ve onun gerekleri konusunda da kendi yönelimini ve kararını verememiş olan, muhtelif açıklamalardan işin esasından dahi bihaber olduğu açıkça görülen CHP ve onun lideri, hangi perspektiften AK Parti hükümetinin performansını değerlendiriyor ve kendi kendini öğretmen olarak tayin edip karne verme hakkını kendinde görüyor? Önce CHP ve liderinin AB konusundaki bilgi derecesinin ve görüşlerinin saptanması gerekir. Bu konuda da kendilerine yardımcı olmaya hazırız" diye devam etti.

    "Kılıçdaroğlu'na not göndereceğim"

    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci görevine atanmasından bu yana geçen sürede yapılan çalışmaları içeren notu Kılıçdaroğlu'na göndereceklerini anlatan Bağış, bu raporun objektif bir gözle incelenmesi durumunda, Türkiye'nin AB ilişkilerindeki performansını başarısız olarak nitelendirmenin haksızlık olacağının görüleceğini dile getirdi.

    "Fiş çekme" tartışması

    Egemen Bağış sözlerine şöyle devam etti:

    "Ama şundan dolayı çok mutluyum... Bizim fişi çekme ifademiz Kemal Bey'in hükümetimizin AB sürecinde diklenmeden dik duran yaklaşımını anlaması için vesile olmuş. Gerektiği takdirde AB'ye ihtiyacımız yok mesajını verebilecek noktayageldiğimizi Kemal Bey de kabul etmiş. Gizli gündemden bahsediyor. Biz 8 yıldır iktidardayız. 8 yılda gizli gündem mi kalır. Her şey ortada. Bizim bütün gündemimiz özgürlükler ve demokrasi. Biz 8 yılda bunu ispat ettik, ama CHP 80 yılda ortaya yağ ve mazot kuyruklarından başka bir gündem koyamadı. "

    Bağış, "İnsan şunu sormadan da edemiyor... Acaba Avrupa Birliği gizli gündemleri açığa çıkaracak bir araç olduğu için mi CHP bu sürece şüpheyle bakıyor? Merak etmesin onların gizli gündeminin açığa çıkması için Avrupa Birliği'nden korkmasına gerek yok. Zaten çalışma arkadaşlarının ağzında bakla ıslanmıyor. Bilinçaltlarındaki düşünceleri hemen açığa çıkarıyorlar. En iyisi gelsin kongre sürecine giden süreçteki cesaretini bu kez demokrasi ve özgürlükler konusunda göstersin.Yanlış kılavuzlar tarafından yönlendirildiğini AB sürecine verilen destek oranından da görüyoruz. Su anda Türk halkının AB üyeliğine olan desteği, son yaptırdığımız anketlerde yüzde 65 civarında" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow