hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Libya'da ölen iki Türk'ün cenazesi Türkiye'de

    Libyada ölen iki Türkün cenazesi Türkiyede
    expand

    Libya'da vefat eden iki Türk'ün cenazeleri, Türk Hava Yolları'na (THY) ait tarifeli uçakla saat 18.45'te İstanbul'a getirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı İskenderun adlı gemi de 1518 yolcusuyla Marmaris Limanı'na geldi.

    THY'nin TK 636 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi "Mardin" adlı uçağıyla Trablus'tan İstanbul'a getirilen ve Libya'daki olaylar sırasında vurularak öldürülen Yunus Emre Çelik ve kalp krizi sonucu vefat eden Şaban Durmuş'un cenazeleri aprondan cenaze araçlarına alındı.

    Çelik'in cenazesi saat 23.30'da THY'nin tarifeli uçağıyla Trabzon'a, Durmuş'un cenazesi de saat 20.00 uçağıyla Ankara'ya götürülecek.

    Bu arada Bingazi Limanı'ndan hareket eden ve yaklaşık 30 saat süre yolculuğun ardından Marmaris Limanı'na giriş yapan TCG Oruçreis fırkateynindeki yolcuları Muğla Valisi Fatih Şahin karşıladı.

    Libya'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi faaliyetlerine iştirak eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Nakliye Gemisi TCG Oruçreis fırkateyni yaklaşık 30 saat süren yolculuğun ardından kılavuz gemiler, sahil güvenlik botları ve deniz polisinin eşliğinde Marmaris Limanı'na giriş yaptı.

    Limana giriş yapan fırkateyndeki yolcuları Muğla Valisi Fatih Şahin, Aksaz Deniz Üs Komutanı, Tuğamiral Şafak Yürekli ve Marmaris Kaymakamı Serdar Polat karanfillerle karşıladı.

    Pasaport işlemleri tamamlanan yolcuların bir bölümü otele, bir kısmı ise otobüslerle memleketlerine gönderildi. Gemideki yolcuların bavulları Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda görevli askerler tarafından otobüslere kadar taşındı.

    TCG Oruçreis firkateynindeki yabancı yolcuların dağılımı şöyle: "Bosna Hersek 66, Sırbistan 6, Polonya 11, ABD 2, Almanya 1 , Makedonya 4"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow