hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MŞÜ Kürt dili bölümüne araştırma görevlisi

    MŞÜ Kürt dili bölümüne araştırma görevlisi
    expand

    Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Fen Edebiyat Fakültesi Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde bir öğretim elemanının göreve başladığını bildirdi.

    Prof. Dr. İnanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümüne araştırma görevlisi alımı için kadro ilan ettiklerini, başvuruların ardından yapılan sınavla bir araştırma görevlisi aldıklarını söyledi.

    Araştırma görevlisi olarak atanan Ayhan Tek'in, görevine başladığını ifade eden Prof. Dr. İnanç, ayrıca Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Çiftçi'nin de 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'na göre, üniversitelerinde görevlendirilmesini talep ettiklerini anlattı.

    Prof. Dr. Çiftçi'nin 10 gün içerisinde görevlendirilmesinin tamamlanmış olacağını belirten İnanç, "Biz Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümünü kendi öz kaynaklarımızı yeniden keşif hareketi olarak tanımlıyoruz. Öz kaynaklarımızın bir parçası olarak görüyoruz. Bunun faydalı olacağını düşünerek bu bölümü tarihin yazacağına inanıyorum" diye konuştu.

    Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümünün diğer bölümlerden hiçbir farkı olmadığını dile getiren Prof. Dr. İnanç, "İlk olduğu için ilgi çekiyor ve ilgi odağı oluyor. Bizim açımızdan Fars Dili Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı ve İngiliz Dili ve Edebiyatı ile aynı kategoridedir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow