hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli: "Gülen cemaati zan altında kaldı"

    Bahçeli: Gülen cemaati zan altında kaldı
    expand

    Soruşturmalar tek bir merkezden mi yönetiliyor, ardında Fethullah Gülen cemaati mi var? Kulislerdeki bu soruyu bugün gündeme MHP lideri Devlet Bahçeli taşıdı. Cemaatin zan altında bırakıldığını, endişelerin arttığını söyledi. MHP lideri, Fethullah Gülen'den inisiyatif almasını istedi, bir de öneri getirdi: "Gerçekler ortaya çıkana kadar, cemaatin faaliyetleri durdurulsun."

    Birbiri ardına başlayan kamuoyunun gündemine bomba gibi düşen soruşturmalar, davalar...

    Bunlarla ilgili siyasi kulislerde konuşulan "ardında Gülen cemaati var " iddiası.

    İşte o iddiayla ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli yazılı açıklama yaptı. Endişelerin, ilahiyat fakültelerinde hocaların da soruşturmaya dahil edilmesiyle daha da arttığını söyledi:

    "Bu uygulamaların kasıtlı ve bilinçli bir şekilde bir merkezden yönetildiği, Fethullah Gülen Hoca ve cemaatinin bunların arkasında olduğu düşüncesi yaygınlaşmıştır. Bu gelişmeler Fethullah Gülen Hocaefendi'yi ve cemaatini zan ve töhmet altında bırakmaktadır. Bu konudaki gerçeklerin bir an önce inandırıcı biçimde ortaya konulması ve kamuoyundaki endişe ve tereddütlerin giderilmesi bu bakımdan önem taşımaktadır."

    Bahçeli, "Kimseyi haksız yere suçlama niyetinde değiliz" dedi, ardından da Fethullah Gülen'in yurtdışında olduğunu hatırlattı ve "Acaba Türkiye'deki cemaat başka odaklar tarafından mı yönlendiriyor?" sorusunu yöneltti.

    Bir de çağrıda bulundu, "Hocaefendi sessiz kalmayarak, insiyatif alsın. Net ve kararlı tavır koysun" dedi. Bunun için de cemaatin faaliyetlerini askıya almasını önerdi:

    "Bu tespitlere ve görüşlere katılıyorlarsa, durum bütün unsurlarıyla aydınlanana kadar Hocaefendi'nin, Gülen cemaati mensuplarının bu konularla hiçbir şekilde ilgisi olmadığını göstermek bakımından cemaatin faaliyetlerini durdurduğunu veya askıya aldığını açıklamasının yerinde ve yararlı olabileceği akla gelmektedir."

    Bahçeli, kuşkuların sürmesi durumunda ise hem Türkiye'nin zarar göreceği, hem de cemaatin tartışma zeminine çekileceği uyarısında da bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow