hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Boğazı gemi trafiğine açıldı

    İstanbul Boğazı gemi trafiğine açıldı
    expand

    Sis dolayısıyla gemi trafiğine kapatılan İstanbul Boğazı, sisin etkisini kaybetmesi üzerine yeniden ulaşıma açıldı.

    İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yoğun sis nedeniyle saat 07.00'de gemi trafiğine kapatılan İstanbul Boğazı'nın, sisin etkisini kaybetmesi üzerine saat 12.25'te tekrar transit gemi geçişine açıldığı bildirildi.

    Bu arada gündüz saatlerinde başlayan gecede etkisini artıran şiddetli poyraz fırtınası Marmara'da deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

    Boğazlardan geçmek üzere Marmara denizinde seyreden 29 yerli ve yabancı bandıralı Şilep ve tanker saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz yüzünden yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirledi.

    Geceyi de tüm ışıklarını yakarak Şarköy'de geçiren gemilerde bulunan personel şiddetli poyraz ve yer yer 2 metreyi aşan dalgalar nedeniyle geceyi gemilerinde geçirdi.

    Şiddetli poyrazın sabah saatlerinde etkisini azaltmasının ardından 21 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker sabah erken saatlerde Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket ettiler. 8 gemi Şarköy'de hava koşullarının düzelmesini bekliyor.

    Trabzon'da hava ulaşımına sis engeli

    Öte yandan Trabzon'da sabah saatlerinde etkili olan sis hava ulaşımını etkiledi ve Trabzon Havalimanı'ndaki bazı uçuşlar iptal edildi.

    Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde yoğun olarak etkisini gösteren sis nedeniyle görüş mesafesi düştü, hava trafiğini olumsuz etkiledi.

    Bu nedenle, İstanbul ve Ankara'dan kente yapılması planlanan karşılıklı uçuşlar iptal edildi.

    Yetkililer, bazı uçuşların 1 saati aşkın gecikmeyle yapılmasının planlandığını, sisin etkisini yitirmesiyle hava trafiğinin normale döneceğini bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow