hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Erdoğan helallik istedi

    Başbakan Erdoğan helallik istedi
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan genel seçimler öncesi konuştuğu grup toplantısında helallik istedi. AK Parti milletvekillerine, "Ben size hakkımı helal ediyorum, lütfen sizler de bana ve birbirinize hakkınızı helal edin" dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

    Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a şu sözlerle yüklendi:

    "Bakıyorsunuz CHP'nin eski başkanı bana 'ulan ulan' gibi ifadeler kullanıyor, senin seviyene inmek gibi bir derdim yok. Zaten siyasette millet sana tokatı attı, milleti bırak kendi partindeki en yakın isimler sana tokat attı, onu bırak aday olmayacağım diyen kişi bir gün sonra aday olarak sana tokat attı."

    Başbakan, "CHP hala 1940'lı yıllarda... Kendi iç çekişmelerinden milletin derdine deva olamadılar. Eski Genel Başkanlarının durumu hepimizin malumu. Şimdi bakıyorsunuz, kendisine menfaat devşirmek için bana 'ulan' falan deme haddini kendinde buluyor. Adaylığı garantiye almaya çalışıyor galiba..." diye konuştu.

    Erdoğan ayrıca, CHP, il başkanlarının illerde valilik yaptığı dönemleri gösterdi bu millete... Bunların demokrasi anlayışı bu... Bunlar demokrasiyi böyle tanıdı. Seçim sandığı ufukta göründü. CHP'nin aklına millet geldi" ifadelerini kullandı.

    "BDP'nin yaptığı sivil iradesizlik"

    Erdoğan, BDP'nin sivil itaatsizlik eylemlerine de değindi ve  BDP'nin "gerilim, tahrik siyaseti ile istismarı propaganda yöntemi benimsediğini" ifade etti.

    Başbakan Erdoğan, "Şu anda seçim sandığının görülmesiyle birlikte planlarla, projelerle önerilerle ortaya çıkması gereken BDP, bir kez daha gerilimi, tahrik siyasetini, istismarı propaganda yöntemi olarak benimsedi. Yapılan sivil itaatsizlik değil, sivil iradesizliktir. Yapılan budur..." dedi.

    Erdoğan ayrıca, "Halkının, oy aldığı kesimlerin iradesini hiçe sayanlar, milletin iradesine ipotek koyduranlar sivillikten, sivil itaatsizlikten bahsedemezler. İşte referandumda gördük. Sandığın üzerine çarpı işareti koyanlar, ne yaparlar? Bu sivil iradesizlik değil mi, halkının iradesine ipotek koymak değil mi? Budur... Bırak, halk iradesini ortaya koysun, bakalım ne diyor. Senin gösterdiğin istikametten mi gidecek, yoksa doğru nerede ise oradan mı gidecek? Kendileri Parlamento'da bile sandığa gidemediler, iradelerini ortaya koyamadılar" diye konuştu.

    Erdoğan, "Sivil itaatsizlik diye ortaya konan eylemlerin, bölge halkının hissiyatını istismar yoluyla, seçim hesabı yapmaktan başka bir şey olmadığını" bildirdi.

    Başbakan, "Burada cuma namazı kılınıyor. Siz kalkıp da hemen şöyle biraz öte tarafta, orada kılınan cuma namazını adeta sabote edercesine, orada elde megafonla alelacele toparlanıp bir cuma namazı kılmaya kalkarsanız, buna ayrımcılıktan başka bir şey denmez, bu ayrımcılıktır. Bu, mukaddes dinimizin
    içerisine de bölücülüğü sokmaktır. Bunlar bunu da yaptılar. Ben işin teferruatına, detayına da girmiyorum. Bu tahrik eylemleri paniğin, telaşın tükenmişliğin emaresidir" dedi.

    MHP'yi kafatasçılıkla suçladı


    Türkiye'nin artık ayaklarının üzerinde durduğunu belirten Erdoğan, 4 yıl boyunca milletin derdine derman, şifa olacak bir tek öneri görülmediğini ifade etti.

    Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

    "Küfretmekten, hakaret etmekten, öfke ve nefretten başka ortaya hiçbir şey koymadılar, koyamadılar. Milli birlik ve kardeşlik projesi gibi birleştirici ve bütünleştirici bir süreç karşısında bile, ayrıştırıcı dili, öfke ve nefret dilini tercih ettiler. BDP nasıl Türkiye'nin doğusuna çıkıp oradan çıkamadıysa, MHP'de maalesef kafatası ölçmekten başka bir işe yaramıyor.

    MHP de sahil kesimlerinin bazı kesimlerine sıkışarak oradan çıkamadı, Türkiye partisi olamadı. Milli birlik ve kardeşlik projesinin karşısında duran, çözümü engellemek için
    yoğun gayret gösteren bir diğer parti de MHP oldu, bir diğeri de BDP."

    PKK'nın eylemleri

    Başbakan Erdoğan, Terör örgütünün son günlerdeki eylemlerine de milletimin özellikle dikkatini çekiyorum. Seçimin hemen öncesinde ortaya konan bu eylemler, her seçim öncesinde olduğu gibi, Türkiye'de iç siyaseti dizayn etme girişimlerinin aleni bir uzantısıdır. Şunu da açık açık söylüyorum. Bu eylemler sadece Doğu ve Güneydoğu'da halkı tahrik yoluyla değil; hükümeti yıpratmak, batıdaki vatandaşları tahrik etmek yoluyla seçimleri etkilemeye dönük çok boyutlu senaryonun bir parçasıdır. Türkiye artık bu oyunlara gelmeyecek. Türkiye, bu kirli senaryolara
    gelmeyecek, bunları bozacak ve mutlaka aşacaktır" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow