hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Asistanlar haklı, ben de isyan ederdim"

    Asistanlar haklı, ben de isyan ederdim
    expand

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki (DEÜ) asistanların eylemiyle ilgili son durum üzerine, asistanların çoğu isteğinde haklı olduğunu belirterek, “Ben de asistan olsam ben de isyan ederdim" dedi.

    Libya’daki çatışmalarda yaralanan 321 kişiden 33’ünün getirildiği İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile İçişleri Bakanı Osman Güneş, hastanenin yanık merkezinde tedaviye alınan 5 yaralıyı ziyaret etti. 

    Hastane girişinde basın mensupları Bakan Akdağ’a “Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi asistanları performansa dayalı sistemi protesto etmek için eylem yapıyor ve hatta 2 gündür iş bırakıyorlar, bu durumla ilgili neler söyleyeceksiniz?" diye soru yöneltti. Konuyla ilgilendiğini belirten Bakan Akdağ, DEÜ Rektörü ve yardımcıları ile biraraya geldiği yemeğe asistanların temsilcilerinin de katıldığını belirterek, “Asistan arkadaşları dinledim. Çoğu isteklerinde de haklılar. Hastanelerdeki iş yükünün büyük bir kısmı asistan doktorların üzerinde. Bir üniversite hastanesi düşünün hocaları yeni bir sisteme karşı çıktıklar eski sistemi savundukları için hasta muayene etmeyi biraz askıya alıyor. Bu şekilde hastanenin geliri düşüyor diye asistan doktorun da geliri düşüyor. Böyle bir şey olur mu? Kim yapması gerekeni yapmadıysa onun geliri azalsın. Burada asistanların ne suçu var? Ben de asistan olsam ben de bu duruma isyan ederim" dedi.

    "Zarar görmelerini istemem"
    Asistan doktorların da kamu görevlisi olduğunu hatırlatan Bakan Akdağ sözlerine şöyle devam etti: “Ama arkadaşlarımızı her kim işlerini aksatacak biçimde eyleme falan teşvik ediyorsa yanlış yapıyor. Çünkü sonuçta kendileri zarar görür. Kamuda görev yapmanın kuralları var. Onların zarar görmelerini asla istemem. Taleplerini büyük ölçüde haklı buldum ama eylemlerinin tarzı çok haksız. Böyle hak ararlarsa kendileri zarar görür. Birbirimizi anladığımızı düşünüyorum, sanıyorum sorun kısa sürede çözülecektir. Asistan doktorlara ’Hadi aslanlar ileri’ diyenlere dönüp bakmak lazım."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow