hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devlet Bakanlıkları kaldırılacak

    Devlet Bakanlıkları kaldırılacak
    expand

    Hükümet, Kanun Hükmünde Kararname çalışmalarını hızlandırdı. Mayıs ayında yapılacak toplantıdan sonra hem bakanlıkların dağılımında hem de personel reformu konusunda adım atılacak. CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, devlet bakanlıklarının tümü kaldırılacak.

    Kanun Hükmünde Kararnamelerle ilgili çalışmalar, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında yürütülüyor. Bakanlar Kurulu'nun yapısına ilişkin taslak tamamlandı.
     
    Buna göre, devlet bakanlıklarının tümü kaldırılacak. Başbakan yardımcılıkları ve icracı bakanlıklar olacak.

    CNN TÜRK'e bilgi veren bir bakan, Devlet Bakanlığı kavramının terim olarak da doğru olmadığını söyledi, "Devletin değil hükümetin bakanı olur. Devlet Bakanlığı ünvanı, uluslararası alanda da bilinmiyor. Sıkıntı yaşanıyor" dedi.

    Hazırlanan taslakta, personel reformuna ilişkin düzenlemeler de var. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da personel açığının kaldırılması için öne çıkan formül, bu bölgeye atananların belirli bir süre çalışmadan hiç bir gerekçeyle başka bir bölgeye atanmamaları yönünde.

    Yetkililer, kanun hükmünde kararname çalışmalarında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapısında değişiklik yapılmasına ilişkin bir düzenleme üzerinde çalışılmadığını da belirttiler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow