hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kerpiç ev çöktü: 2 ölü, 3 yaralı

    Kerpiç ev çöktü: 2 ölü, 3 yaralı
    expand

    Hakkari'de etkili olan sağanak nedeni ile Çukurca ilçesinde 15 evi su bastı, Taşbaşı köyünde derenin taşması sonucu oluşan selde ise 200 küçükbaş ve 20 büyükbaş hayvan telef oldu. Şırnak'ın İdil ilçesinde ise kerpiç evin çökmesi sonucu aynı aileden 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde sabah saatlerinde başlayan ve etkisini akşam saatlerinde arttıran yağış nedeni ile Yenimahalle Mahallesi'nde 15 evi su bastı.

    Vatandaşlar, sağanak altında evdeki suları kendi imkanları ile tahliye etmeye çalıştı. Belediye ekipleri ise su kanallarını temizleme çalışmalarına başladı. Kente sabah saatlerinden bu yana elektrik verilemedi.

    Hakkari'nin Taşbaşı köyündeki dere, yağışlar nedeni ile taştı. Oluşan sel, 9 ahırın tamamen yıkılmasına yol açtı.

    Bu ahırlarda bulunan 200 küçükbaş ve 20 büyükbaş hayvan sel sularına kapılarak telef oldu. Köyde dere kenarında bulunan evlerin sel tehlikesine karşı boşaltıldığı ve vatandaşların büyük panik yaşadığı görüldü.

    Şemdinli'de etkili olan yağışlarda da Pesan Çayı'nın taşması sonucu, Şemdinli Derecik Karayolu ulaşıma kapandı. Söz konusu güzergahta ulaşımın yeniden sağlanması için Karayolları ekiplerinin çalışma başlattığı bildirildi.

    İdil'de 2 ölü

    Şırnak'ın İdil ilçesinde aşırı yağış nedeniyle, iki katlı kerpiç bir evin çökmesi sonucu aynı aileden 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

    Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özbek Köyüne bağlı Girberaz mezrasında aşırı yağışlar nedeniyle Aksoy ailesine ait iki katlı kerpiç bir evin çöktüğünü söyledi.

    Çökme sonucu aynı aileden 5 kişinin toprak altında kaldığını belirten Özkan, "Köylüler ve Jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda enkaz altından çıkarılan 5 kişi İdil ve Mardin'in Nusaybin ilçesi Devlet Hastanelerinde tedavi altına alındı. İdil Devlet Hastanesine Kaldırılan Rojin Aksoy (4) ile Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan babaannesi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer 3 yaralının tedavisi sürüyor" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow