hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anıtsal çeşmeye tabela sanatçıları kızdırdı

    Anıtsal çeşmeye tabela sanatçıları kızdırdı
    expand

    Erzurum'da düzenlenen Uluslararası Taş Yontma Sempozyumu'nda yapılan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin dört bir tarafına konulan mermer çeşmelerden birine doğalgaz uyarı tabelasının asılmasına sanatçılar tepki gösterdi.

    Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile geçtiğimiz yıl Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü tarafından düzenlenen Uluslararası Taş Yontma Sempozyumu'na katılan heykeltıraşlar Selçuklu motiflerinden esinlenerek mermerden 8 çeşme yaptı.

    Belediye, sanatçıların yaptığı çeşmeleri kent merkezinin önemli noktalarına yerleştirdi. Yenişehir Kavşağındaki heykeltıraş Tansel Çeber'in yaptığı çeşmeye doğalgaz dağıtım firması Palen, sarı renkli bir levha astı.

    "Dikkat bu sokakta doğalgaz hattı vardır. İzinsiz kazı yapılamaz. İzinsiz yapılsa dahi kazıya başlanmadan önce mutlaka 187 numaralı telefona bilgi verilmedir. Kazı çalışmaları sırasında pal-gaz görevlilerinin uyarılarına riayet edilmelidir" yazısını asan Palen Doğalgaz Dağıtım Şirketine sanatçılar tepki gösterdi.

    Dünya üniversiteler kış oyunları öncesi düzenledikleri iki ayrı uluslararası sempozyumda Erzurum'a 8'i çeşme olmak üzere toplam 16 sanat eseri kazandırdıklarını anımsatan Atatürk Üniveresitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Doç.Dr. Mustafa Bulat, eserlerin reklam panosu olmadığını söyledi.

    Büyükşehir ve Yakutiye Belediyesi ile kış oyunları koordinatörlüğünün desteklediği eserlerin kent merkezinin önemli noktalarına konulduğunu ifade eden Doç. Dr. Mustafa Bulat şunları söyledi:

    "Üniversitemizde asistan olan Tansel Çeber'in Selçuklu mukarnasını anlatan çeşme tasaramı büyük beğeni kazanmıştı. Suyu 1 ay sonra bağlanacak olan bu çeşme Büyükşehir Belediyesi tarafından Palandöke Dağı'na çıkan Yenişehir Kavşağı'na konuldu. Palen doğalgaz firması bu yapıtın bir sanat eseri olduğunu algılayamayıp reklamını koyarak sanat eserine saygısızlıkta bulunmuştur. Böyle bir yapıtı sanat eseri değil de reklam panosu olarak görmeleri sanatçıya ve emeğe saygısızlıktır. Belediye bunu farkedip kaldırtacaktır. Ama bu eserde doğalgaz tabelasının ne işi olur, anlamak mümkün değil."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow