hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Yıkım' Şanlıurfa'yı karıştırdı!..

    Yıkım Şanlıurfayı karıştırdı..
    expand

    Şanlıurfa'da Hazine arazisi üzerine yapılan bir evin yıkımı sırasında gerginlik yaşandı. Yıkıma engel olmak isteyen ev sahibi ile polisler arasında arbede çıktı. İki kişi gözaltına alındı.

    Başkanlığını Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yaptığı Şanlıurfa Belediyesi, gecekondulaşmanın önlenmesi için Hazine arazisine yapılan ev ve inşaat temellerinin yıkılması kararı aldı.

    Günler öncesinden yapılan tebligatın ardından, Topdağı ve Süleymaniye mahallelerinde bulunan 2 ev ve 1 dükkanın yıkımı çok sayıda Çevik Kuvvet ekipleri eşliğinde gerçekleştirildi.

    İlk olarak Topdağı Mahallesi'ne giden ekipler, dere yatağı içerisindeki Hazine arazisi üzerine yapılan kaçak yapıyı yıkmak için çalışma başlattı. 7 kişilik Tatlı ailesinin yaşadığı tek katlı evin boşaltılmadığını gören yıkım ekipleri polisten yardım istedi.

    Ev sahibi 52 yaşındaki Süleyman Tatlı, evi komşularının yardımıyla yaptığını söyleyerek yıkıma engel olmak istedi. Ancak bunda başarılı olamayan Tatlı, bir oğlu ile birlikte yıkım ekiplerini engellemeye kalkışınca kısa süreli arbede yaşandı.

    Yıkıma direnen baba-oğul, polis tarafından gözaltına alınırken, evde bulunan diğer kişiler ise komşularının yanına gönderildi.

    İçerideki eşyanın da zabıtalar tarafından çıkarılmasının ardından boşaltılan ev, iş makineleriyle yıkıldı. Bu sırada komşularının balkonundan evlerinin yıkılışını izleyen kadınlar gözyaşlarını tutamadı.

    Buradan ayrılan ekipler daha sonra Süleymaniye Mahallesi'nde kaçak olduğu saptanan tek katlı bir dükkanı yıktı. Ekipler, son olarak 3 katlı bir binanın son katına izinsiz olarak yapılan çatı katını da balyozlarla yıktı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow