hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrencilerden kalem bırakma eylemi

    Öğrencilerden kalem bırakma eylemi
    expand

    Mersin Üniversitesi'nde konferans veren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin'e yumurta attıkları gerekçesiyle yükseköğretimden çıkarma ve uzaklaştırma cezası alan öğrenciler, 'kalem bırakma' eylemi yaptı.

    Mersin Üniversitesi'nde geçen yıl mart ayında düzenlenen konferansa katılan BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup tarafından 'yumurta' atılarak protesto edilmişti.

    Bilgin'in şikayetçi olmadığı kamu davası, bu mayıs ayında sonuçlanmış ve Mersin 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi 8 öğrenci hakkında beraat kararını vermişti.

    Mersin Üniversitesi Senatosu'nun ise, 2 öğrenci hakkında yükseköğretimden çıkarma, 4 öğrenci hakkında yükseköğretimden çıkarma, 2 öğrenci hakkında da kınama cezası verdiği ortaya çıkmıştı.

    Ceza alan öğrenciler, Mersin Üniversitesi Rektörlüğü'nün bu kararını Çiftlikköy Yerleşkesi'nde düzenledikleri eylemle protesto etti.

    Öğrenciler, 'Mahkemeden beraat, üniversiteden ceza, atmak yetmez asın bizi' yazılı bir pankart taşıyarak tepkilerini dile getirdiler.

    Öğrenciler adına açıklama yapan Emirhan Selek, "Ülkemizin her yerinde demokratik protesto aracı olduğu bilinen yumurtanın, demokrasiyi zedelediği naraları atan üniversite yönetimi, öğrencileri ceza yağmuruna tutarak demokrasiyi asıl kendisi zedelemiştir. Üniversite yönetiminden AKP'nin ileri demokrasisini değil, gerçek demokrasiyi uygulamasını istiyoruz. Üniversite yönetimi, açtığımız idari dava sonucunu beklemeden hakkımızdaki cezaları kaldırmalıdır" dedi.

    Öğrenciler daha sonra ellerindeki kalemleri Rektörlük binası girişine bırakmak istediler.

    Özel Güvenlik biriminin kapıda set oluşturması üzerine öğrencilerle güvenlikçiler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Öğrenciler daha sonra kalemlerini kapıya bıraktı, Rektör Süha Aydın'ı da protesto edip dağıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow