hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    14 yaşında harçlığı için öldü!

    14 yaşında harçlığı için öldü
    expand

    Amasya'nın Suluova ilçesinde, harçlığını çıkarmak için demir doğramacı yanında çalışan ve balkon yapımı sırasında elektrik akımına kapılarak ölen 14 yaşındaki çocuk toprağa verildi.

    Ata Mahallesi'nde, bir evin balkon demirlerinin yapımında çalıştığı sırada elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Semih Altıok'un (14) cenazesi, otopsi yapılmak üzere gönderildiği Ankara Adli Tıp Kurumundan Amasya'ya getirildi.

    Merkeze bağlı Ovasaray köyündeki evinin önünde helallik alınmasının ardından Altıok'un cenazesi köy mezarlığına götürüldü. Altıok, burada kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

    Cenazede güçlükle ayakta duran baba Yavuz Altıok, "Allah böyle acıyı kimseye vermesin, dayanmak çok güç" diyerek, oğlunun ölümü ile ilgili ihmal varsa gerekli yerlere şikayette bulunacağını söyledi.

    Bir kurumda şoför olarak çalışan baba Altıok, oğlunun harçlığını çıkarabilmek için okuldan sonra demir doğramacıda çalıştığını belirtti.

    Oğlunun tabutuna sarılarak ağlayan Anne Züleyha Altıok ise yakınları tarafından güçlükle teskin edildi. Cenazede, Semih Altıok'un 9 yaşındaki kardeşi Melih ile 12 yaşındaki kardeşi Mert de ağabeyleri için gözyaşı döktü.

    Semih Altıok'un cenazesine okuduğu Gazi İlköğretim Okulunun Müdürü Erdal Gürgin, öğretmenleri, öğrenci arkadaşları, yakınları ve komşuları katıldı.

    Olay

    Amasya'nın Suluova ilçesi Ata Mahallesi'nde, bir evin balkon demirlerinin yapımında çalışan Semih Altıok (14), aşağıdan uzatılan demirin yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu Altıok ile kendisine demiri uzatan Soner Karaca (30) elektrik akımına kapılarak yaralanmış, hastaneye kaldırılan Semih Altıok, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow