hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ölen protestocu için öyle sözler söyledi ki...

    Ölen protestocu için öyle sözler söyledi ki...
    expand

    Başbakan Erdoğan İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde 'Türkiye Hazır Hedef 2023' proje tanıtım toplantısında zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın hedefinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı, "Ben onun kadar edepsiz, alçak, ahlaksız değilim" dedi. Başbakan dünkü protestolarda biber gazından etkilenerek ölen öğretmen için de, "Bir tanesi de kalp krizi geçirerek ölmüş. Kimliğini bilmiyorum, üzerinde durma gereğini de duymuyorum" ifadelerini kullandı.

    Erdoğan konuşmasına dün Hopa'da 1 kişinin biber gazından etkilenerek ölmesine neden olan protesto eylemlerini değerlendirerek başladı.

    Başbakan dün yaşananları şu sözlerle anlattı:

    "Bir bölümde 150 kişilik bir grup taş atmaya başladılar. Otobüsümüz ciddi isabet aldı. Bir koruma polisimiz otobüsten düştü ve maalesef şu anda yoğun bakımda. Beyin ameliyatı geçirdi. 72 saat uyutulması gerekiyor."

    Başbakan'ın dünkü protestolarda polisin biber gazından etkilenerek hayatını kaybettiği açıklanan öğretmen Metin Lokumcu ile ilgili olarak da dikkat çeken şu sözleri söyledi:

    "Tabi bu arada bir tanesi de kalp krizi geçirerek, kimliğini bilmiyorum, üzerinde durma gereğini de duymuyorum, kalp krizi sonucu ölmüş. "

    "Şehir eşkıyaları..."

    Erdoğan, "Hopa'da bir gün önceden CHP yanlıları, illegal, legal bütün örgütler orada kendilerine göre bize pres yapma, bizi adeta Hopa'ya sokmama gibi bir gayretin içine girdiler. Bu ülke 74 milyon. Eğer düşünce özgürlüğüne inanıyorsan düşünceden korkma. Ama bunlarda düşünce yok. bunlar eli sopalı şehir eşkıyası" diye konuştu.

    Başbakan sözlerine, "Emniyat teşkilatımıza bütün tedbirleri alacaksınız ve biz geleceğiz dedik. Geldik ki meydanda 10 bin kişiden fazla vatandaşımız orada. Ama bunlar sabahtan bu yana sokakta güvenlik güçlerimize taşlarla mücadele içinde. Dönüş esnasında taş atıyorlar, güvenlik gerekli müdahaleyi, yapıyor" diye devam etti.

    "Edepsiz, alçak, ahlaksız... "

    Dün Hopa'da yaşanan olaylardan sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaları da eleştiren Erdoğan, "Fakat enteresan olan şu CHP Genel Başkanı şu açıklamayı yapıyor ölen kişinin evini ziyaret edecekmiş. Şahsımla ilgili de rüzgar eken fırtına biçer diyor. Böyle bir genel başkan olur mu? Neyin rüzgarını ektik ki fırtına biçeceğiz. Yani birileri sana aynısı yaptığında ben de sana mı bunu söyleyeceğim. Ama ben onun kadar edepsiz, alçak, ahlaksız değilim" dedi.

    Gürsel Tekin iması...

    "Sayın Kılıçdaroğlu 'Başbakan Anayasa'yı bilmez diyor' diyen" Erdoğan, "Ben bilmiyorsam gel beraber YÖK’le ilgiyi yapalım. Ben bu çağrıyı 12 Eylül akşamı da yaptım" şeklinde konuştu.

    Konuşmasında isim vermeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i eleştiren Başbakan, "Bunun yanında bir şaklabanı var. Onunla birlikte gelirler çarşaflı kardeşlerimize rozet takarlar daha sonra da Mersin’de otobüsten atarlar" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow