hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepenkler bugün de Dicle için kapandı!..

    Kepenkler bugün de Dicle için kapandı..
    expand

    YSK'nın BDP'nin desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşürmesini protesto etmek amacıyla Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde kepenkler açılmadı. Mersin'de ise yol kapatarak izinsiz gösteri düzenlemek isteyen göstericilerin taşladığı polis otosundaki memuru yaralandı.

    YSK'nın Hatip Dicle ile ilgili aldığı kararı protesto etmek amacıyla dün de Yüksekova İlçesi'nde kepenkler açılmamış ve olaylar çıkmıştı. Yüksekovalılar, bugüne ise normal başladı.

    Bu kez de Şemdinli ilçesi'nde kepenkler açılmadı. İlçede, bir nöbetçi eczane ile fırın dışında hiçbir işyeri açılmadı.

    Sokakların tamamen boş olduğu ilçede, çıkabilecek olaylara karşı polis de geniş güvenlik önlemi aldı.

    Mersin'de izinsiz gösteri

    Mersin'de yol kapatarak izinsiz gösteri düzenlemek isteyen göstericilerin taşladığı polis otosundaki memuru yaralandı.

    Alınan bilgiye göre, merkez Akdeniz ilçesindeki Kurdali Mahallesi'nde yolu kapatmak isteyen göstericiler, yoldan geçen araçları taşladı. Gruptakilerin attığı taşın başına isabet sivil ekip otosundaki polis memuru yaralandı.

    Meslektaşları tarafından ilk önce Mersin Devlet Hastanesine kaldırılan ve buradan Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen polis memuru M.D. (37) tedavi altına alındı. Polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

    Polis ekipleri, yolu kapatmak isteyen grupları gaz bombasıyla dağıtırken, olası gerginliklere karşı bazı mahallelerdeki güvenlik önlemlerini de artırdı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow