hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jandarma o 'hata'yı bu kez yapmadı!

    Jandarma o hatayı bu kez yapmadı
    expand

    Silvan'da 13 askerin şehit olduğu ormanlık alanda basın açıklaması yapmak isteyen, aralarında Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu gruba, jandarma izin vermedi.


    Diyarbakır'da, Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu bir grup, Silvan Dolapdere köyünde 14 Temmuz'da 13 askerin şehit edildiği bölgede basın açıklaması yapmak istedi.

    Yol zırhlı araçla kesildi

    Sabah saatlerinde Diyarbakır'dan yola çıkan grup, ilk olarak Bağdere Jandarma Karakolu'nda durdurularak kimlik kontrolünden geçirildi. Bir süre sonra geçişlerine izin verilen meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Hazro İlçesi'ne 3 kilometre mesafede jandarma tarafından bir kez daha durduruldu. BTR tipi bir zırhlı araçla yolu trafiğe kapatan jandarma, operasyonların sürdüğünü ve Diyarbakır Valiliği'nin kararı gereğince grubun geçişine izin verilmeyeceğini bildirdi.

    Engellemeyi protesto ediyoruz

    Geçişlerine izin verilmeyen grup adına jandarma erleri ve zırhlı askeri aracın önünde basın açıklaması yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Diyarbakır Valiliği'ne tüm çabalarına rağmen ulaşamadıklarını söyledi. Kararı protesto ettiklerini belirten Özgen, çatışmanın olduğu bölgeye yapmak istedikleri ziyaretin bizzat Diyarbakır Valisi ve İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla engellendiğini ifade ederek, "Başbakan defalarca çatışmanın olduğu yerin sivil toplum örgütlerine açık olduğunu istenildiği kadar inceleme yapılabileceğini söylemesine rağmen güvenlik güçlerinin engeliyle karşılaştık. Bu engellemenin tamamen Başbakan Erdoğan'ın ve hükümet yetkililerinin ikircikli tutumlarından kaynaklı olduğu açıkça ortadadır. Gerek İçişleri Bakanlığı'nın bu tutumu, gerekse de valiliğin bizi engellemeye yönelik kararını protesto ediyoruz" dedi.

    Görüşmelerden sonuca alamayan ve bir saatlik bekleyen grup, Diyarbakır'a geri döndü. Genelkurmay dünkü açıklamasında basın mensuplarının bölgeye girmesine izin verilmesini hata olarak nitlendirmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow