hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak'ta çatışma: 3 şehit

    Şırnakta çatışma: 3 şehit
    expand

    Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 1'i yüzbaşı 3 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

    Pusu kuran teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında önce roketatarlı saldırı düzenledikleri ve ardından uzun namlulu silahlarla ateş açtıkları belirtildi.

    Beytüşşebap yakınlarındaki 1'inci ve 2'inci köprü mevkii arasındaki Ayvalık bölgesinde, akşam saatlerinde yol kontrolü yaptıktan sonra dönen askerlere, bir grup terörist tarafından saldırı düzenlendi.

    Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Teröristlerin roketli ve silahlı saldırısında, araçta bulunan biri yüzbaşı, ikisi er 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

    Bu acı bitsin!Şehit Jandarma Er Yusuf Aktan'ın Adana'daki baba evinde yas var. Baba İbrahim Aktan taziyeleri kabul etti. Aktan, "Artık bu acı bitsin, başkasının yüreği yanmasın. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Başbakan'a söyleyeceğim tek şey, bu acıyı bitirsin" dedi.
    Şehit Yüzbaşı Erdal Okul'un cenazesi Tokat'a bağlı Ataköy'e, Şehit Jandarma Komando Er Yusuf Aktan'ın Adana'nın Yüreğir ilçesine ve Şehit er Onur Karakuş'un cenazesi ise İstanbul'a gönderilecek.

    Teröristlerin açtığı ilk ateşte, aralarında durumları ağır olan bazı güvenlik görevlileri de yaralandı.

    Çatışma sürerken bölgeye, başta Beytüşşebap olmak üzere çevredeki birliklerden takviye askerler sevkedildi.

    Güvenlik güçleriyle, teröristler arasında çatışmaların sürdüğü belirtildi.

    Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e başsağlığı diledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow