hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Odatv tutukluları Af Örgütü'ne başvurdu

    Odatv tutukluları Af Örgütüne başvurdu
    expand

    Gazeteci Soner Yalçın'ın sahibi olduğu Odatv adlı internet sitesine yapılan baskında tutuklanan ve aralarında haber müdürü Barış Terkoğlu ile gazeteci yazar Doğan Yurdakul'un da bulunduğu 5 kişi Uluslararası Af Örgütü'ne başvurdu.

    Avukatları Hüseyin Ersöz'ün yaptığı başvuruda ifade özgürlüğüne, uzun tutukluluk sürelerine ve yasaya aykırı el konulduğu iddia edilen dijital delillere vurgu yapıldı.

    Tutuklanan 5 Odatv yazarı Barış Terkoğlu, Coşkun Musluk, Doğan Yurdakul, Sait Çakır ve Barış Pehlivan adına av. Hüseyin Ersöz'ün yaptığı başvuruda uzun tutukluluk sürelerine, yasaya aykırı el konulduğu iddia edilen dijital delillere ve ifade özgürlüğüne dikkat çekildi.

    Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilere ve basın özgürlüğüne vurgu yapılan dilekçede "objektif ya da muhalif olan basın kuruluşlarının sayısının azalması, gazetecilerin kısa sürede işsiz kalması, yargılanması ve tutuklanması sürecin bir program halinde işlediğini göstermektedir" denildi.

    Yapılan başvuruda şike operasyonuna da bir atıf yapıldı. Adil yargılanma hakkı ve eşitlik ilkesi kapsamında yapılan değerlendirmede  delillerin bir kısmının Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine verildiği, fakat benzer bir soruşturma sürecinde tanınan bu imkanın kendilerine verilmediği belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow